Este vorba despre trei bărbați și de o femeie, cu vârste cuprinse între 28 și 39 de ani, care sunt bănuite de șantaj, fals în declarații și înșelăciune.

Potrivit anchetatorilor, cele patru persoane sunt bănuite că au profitat, în perioada septembrie 2019 – mai 2020, de starea de vulnerabilitate a unor persoane în vârstă de pe raza comunei Roșiești.

Cei patru i-au determinat pe bătrâni să meargă împreună la diferite magazine cu produse electronice de pe raza județelor Vaslui și Iași, obținând în mod ilicit foloase, bani sau bunuri, în numele acestora.
Prejudiciul în cauză este estimat la aproximativ 500.000 de lei.

În plus, una dintre persoanele reținute, un bărbat în vârstă de 34 ani din comuna Roșiești, ar fi indus în eroare mai multe femei din județele Mehedinți și Vaslui, precum și din Republica Moldova, prin intermediul rețelelor de socializare.

Astfel, cu promisiunea de căsătorie, el ar fi obținut  în mod injust sume mari de bani, bijuterii și alte foloase. Împotriva uneia dintre victimele sale, bărbatul ar fi recurs la șantaj.

Reținuți pentru 24 de ore, cei patru au fost prezentați, marți, Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Pe numele a doi bărbați s-au emis mandate de arestare preventivă, iar un bărbat și o femeie au fost puși sub control judiciar.

Urmărește-ne pe Google News