Primul restaurant se află într-o casă boierească, monument istoric, construită în anul 1911 de familia Ghizdăvescu.

Restaurantul are zilnic circa 150 de vizitatori, oferindu-le preparate care ce se bazează pe fructe de mare şi carne de vită black angus. Numai anul acesta proprietarul a investit peste o sută de mii de euro în bucătăria restaurantului, arată Mediafax.

„Pe tripadvisor suntem chiar pe primul loc şi ne menţinem de circa şapte-opt luni. Nu am avut habar despre demersul celor de la Gault&Millau, iar ulterior am fost surprinşi când am aflat de ghid. Nu le-am simţit prezenţa în restaurant. La noi vin foarte mulţi străini, lume diversă. (…) Am investit într-un cuptor pe cărbuni, un frigider de maturare a cărnii de vită şi atunci şi preparatele ies mai deosebite. Cred că noi cu asta atragem foarte mult. Meniul este unul internaţional, dar în ultimul an ne-am bazat foarte mult pe ”, a spus Marius Bănică, managerul restaurantului.

Al doilea local a fost deschis de Andrei Voica, care a lucrat 10 ani în Spania, ca bucătar. S-a întors în ţară hotărât să facă bani din pasiunea sa pentru bucătărie. A câştigat un concurs gastronomic în 2017 şi-a deschis propriul restaurant.

Andrei este, însă, implicat în mai multe proiecte: este cel care hrăneşte sănătos fotbaliştii echipei Universitatea Craiova, dar instruieşte şi alţi tineri în arta culinară. Şi restaurantul său a fost inclus în ediţia 2019 a ghidului culinar Gault&Millau.

Rusia are acum un nou inamic public numărul unu, după ce Trump a dezghețat relațiile cu Moscova: „A sosit momentul să îi demascăm”
Recomandări
Rusia are acum un nou inamic public numărul unu, după ce Trump a dezghețat relațiile cu Moscova: „A sosit momentul să îi demascăm”

„Este foarte greu să ajungi acolo pentru că, din câte am observat, cei care jurizează o farfurie, sunt oameni profesionişti, care cunosc foarte bine tainele bucătăriei. Drumul este lung, iar restaurantul meu are 2 ani şi jumătate. Să ajungă în primele două sute de restaurante din România, pentru mine este o mândrie şi nu vreau să mă opresc aici.(…) Eu cred că i-am cucerit (pe specialiştii de la Gault& Millau – n.r.) aşa cum mi-am cucerit şi clienţii, care de patru ori pe săptămână îmi calcă pragul, prin gust şi prin ceea ce punem în farfurie. ”, a spus Voica.

Un alt restautrant deschis în Craiova în 2017, cu o capacitate de o sută de locuri şi un meniu care se bazează pe bucătăria internaţională a fost şi el inclus în topul restaurantelor apreciate de specialiştii de la Gault&Millau.

„A fost o surpriză pentru noi. Suntem încântaţi de includerea în ghidul Gault&Millau şi vrem să ne mulţumim clienţii şi să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acestora. Meniul nostru se bazează pe bucătăria internaţională. Avem de la preparate clasice, la fructe de mare şi piept de raţă”, a declarat, Diana Mateiţă.

Al patrulea restaurant din Craiova inclus în ediţia 2019 a ghidului culinar Gault&Millau este specializat pe vinuri şi fripturi. Aici pasiunea pentru gătit se îmbină cu seratele de jazz şi swing, organizate la fiecare sfârşit de săptămână.

Trump afirmă că SUA au avut discuții productive cu Putin și că războiul din Ucraina ar putea lua sfârșit. Rugăminte specială pentru liderul rus
Recomandări
Trump afirmă că SUA au avut discuții productive cu Putin și că războiul din Ucraina ar putea lua sfârșit. Rugăminte specială pentru liderul rus

Potrivit reprezentanţilor restaurantului, specialitatea casei este „carne pe piatră încinsă”, iar localul deţine în portofoliu şi peste 10 crame, cu o varietate mare de vinuri.

În România, peste 200 de restaurante din 15 oraşe ale ţării au fost incluse în ediţia 2019 a ghidului gastronomic internaţional Gault&Millau.

Sursa foto: Pixabay

   

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Wow, ce schimbat e! Să vezi și să nu crezi asemenea transformare!! Toți românii îl știu, dar cu noul său look e greu de recunoscut! Are 54 de ani acum, e într-o formă de zile mari, dar barba albă l-a transformat complet! FOTO
Unica.ro
Wow, ce schimbat e! Să vezi și să nu crezi asemenea transformare!! Toți românii îl știu, dar cu noul său look e greu de recunoscut! Are 54 de ani acum, e într-o formă de zile mari, dar barba albă l-a transformat complet! FOTO
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din România, dar puțini știu cum arăta la începutul carierei
Viva.ro
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din România, dar puțini știu cum arăta la începutul carierei
"Sânii mei cresc fără oprire". Cum arată tânăra care poartă CUPA “P”, după ce bustul ei a început să se dezvolte necontrolat
Libertateapentrufemei.ro
"Sânii mei cresc fără oprire". Cum arată tânăra care poartă CUPA “P”, după ce bustul ei a început să se dezvolte necontrolat
Potra ducea în Congo carne de tun din România: „Paznici de supermarket, șoferi de camion, oameni de peste 60 de ani”. Oficial ONU: „Urmau să fie uciși”
Adevarul.ro
Potra ducea în Congo carne de tun din România: „Paznici de supermarket, șoferi de camion, oameni de peste 60 de ani”. Oficial ONU: „Urmau să fie uciși”
Scandal după ce Donatella Versace a anunțat că părăsește postul de directoare creativă de la Versace după 30 de ani. Detaliul aflat acum: "Mare greșeală..."
Elle.ro
Scandal după ce Donatella Versace a anunțat că părăsește postul de directoare creativă de la Versace după 30 de ani. Detaliul aflat acum: "Mare greșeală..."
Îndrăgitul artist și iubitul lui n-au mai ținut cont de nimic și s-au sărutat în văzul lumii, pe stradă! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Îndrăgitul artist și iubitul lui n-au mai ținut cont de nimic și s-au sărutat în văzul lumii, pe stradă! Avem imaginile! FOTO
Şi-a sacrificat sănătatea pentru like-uri pe TikTok. Ce a păţit Maria după ce a mâncat lalele
Observatornews.ro
Şi-a sacrificat sănătatea pentru like-uri pe TikTok. Ce a păţit Maria după ce a mâncat lalele
Horoscop 15 martie 2025. Gemenii începe o perioadă în care ar fi bine să aibă o mentalitate mai apropiată de gândirea unui gospodar
HOROSCOP
Horoscop 15 martie 2025. Gemenii începe o perioadă în care ar fi bine să aibă o mentalitate mai apropiată de gândirea unui gospodar

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI