Membrii grupării erau din Cehia, Slovacia și Ucraina. Cei patru, trei bărbați și o femeie, au fost prinși în flagrant cu aproape 2 kilograme de substanțe interzise asupra lor.

Cercetările efectuate în acest dosar au arătat că la finele lunii septembrie, inculpații, „în scopul producerii unor cantități de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmației și au demarat achiziționarea de materiale și substanțe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei”.

Totodată, aceștia au închiriat o casă în care să poată operaționaliza un laborator clandestin.

„Astfel, aceștia au închiriat o locuință  în comuna Petrova, unde au transportat echipamentele și substanțele, inculpații de origine cehă și slovacă având cunoștințele necesare fabricării drogului de mare risc (metamfetamina), iar inculpații de origine ucraineană având rolul de a-i sprijini pe cei doi și de a asigura paza locului de fabricare”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Pe parcursul a două zile, cei patru suspecți au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării, după care au intenționat să părăseacă zona, având asupra lor circa 1,6 kilograme din substanța produsă, fiind prinși în flagrant în timp ce se deplasau cu două autoturisme.

În timpul descinderii, oamenii legii au efectuat și o percheziție domiciliară în imobilul în care a funcționat laboratorul ilegal. Aici au fost identificate și ridicate diverse ambalaje, intrumente și ustensile, precum și cantități de substanță utilizate de către inculpați la producerea metamfetaminei.

„Echipele implicate în activitatea procedurală au folosit măști de protecție, analiza efectuată de către specialiștii CBRNE indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locuinței utilizate de către inculpați ca laborator”, a precizat DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News