„Prezența urşilor la Şugaş Băi nu este una deloc surprinzătoare şi nici ciudată, până la urmă e o staţiune de munte. Fac însă un apel la dvs. să nu vă apropiați de animalele sălbatice şi nici să nu le dați de mâncare sau să încercați să vă fotografiați cu ele, pentru că pot deveni periculoase”, a scris pe Facebook Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

De asemenea, săptămâna trecută, reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au recomandat oamenilor să evite pe cât posibil plimbările pe păşunile şi pădurile din jurul municipiului, în special din staţiunea Şugaş Băi şi de pe Câmpul Benedek, unde apar frecvent animalele sălbatice.

„Pădurile de la Şugaş Băi şi de la Câmpul Benedek sunt o oază pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, fie că vorbim de drumeţii, plimbări sau de ciclism. Cu toate acestea, traseele de drumeţie prin păşunile din aceste zone pot fi periculoase din cauza animalelor sălbatice care trec pe acolo”, se arată în comunicatul primăriei.

În comunicat sunt precizate și riscurile la care se expun cei care merg la plopul uscat din mijlocul pădurii de pini din Câmpul Benedek.

„Un punct de atracţie din ce în ce mai popular şi care este cunoscut sub numele de Copacul Şaman se află într-o zonă deosebit de periculoasă, fiind la doar 50 de metri de fosta păşune pentru hrănirea animalelor sălbatice. Camerele de luat vederi au surprins recent, în această zonă, un urs de talie mare care probabil s-a stabilit în pădurea de pini şi se plimbă de acolo până la zona actuală de hrănire aflată la 200 de metri de Copacul Şaman”, mai precizează sursa citată.

În ultimii ani, autorităţile din Covasna au semnalat în mod constant, inclusiv prin petiţii transmise forurilor europene, că urşii s-au înmulţit considerabil, iar mulţi dintre ei îşi părăsesc habitatul natural şi se apropie de zonele locuite de oameni, unde găsesc mai lesne hrană.

 
 

Urmărește-ne pe Google News