Antioxidant, antialergic si antiseptic, patrunjelul trebuie sa-si faca mereu loc in meniul tau. Foloseste-l cu incredere, atat pentru a scapa de deranjantele kilograme in plus, cat si pentru a-ti pastra sanatatea stomacului si a tubului digestiv!
Iata o salata delicioasa care-l include si care da rezultate dupa o saptamana: Tabouli. Cum se prepara: se iau sase legaturi de patrunjel proaspat, se spala bine si se aleg numai frunzele si coditele fragede. Se toaca marunt,
amestecandu-se apoi cu o cantitate egala de frunze proaspete de menta, tocate (peste iarna, acestea se pot pastra la congelator). Se adauga o lingura de bulbur (grau sfaramat) care a fost inmuiat in prealabil in apa calda (30 de minute), o rosie mare taiata cuburi mici si zeama de la jumatate de lamaie. Se poate manca in cursul zilei ori de cate ori iti este foame.
In afara de Tabouli, se mai pot consuma: o cafea fara zahar si un fruct (portocala, grepfrut, capsune sau mar) la micul dejun, piept de pui la gratar sau fiert si un mar la pranz, un ou fiert, un morcov mare crud si un mar la cina. In timpul acestei diete, se beau cel putin 3 litri de apa/ceai fara zahar zilnic. Sunt interzise sucurile.
(material preluat de pe www.idieta.ro)
Atentie: curele cu patrunjel sunt contraindicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza!