În mai puțin de o lună, ambasadorul Paul Brummell va părăsi România, după patru ani de mandat care nu au trecut neobservați. Alături de Corona Britanică, în special prin vocea prințului Charles, a contribuit la promovarea imaginii țării noastre peste hotare. Diplomatul britanic a vizitat aproape toate regiunile țării, a gustat din mâncarea tradițională, a participat la dezvoltarea comunităților rurale. Proiectul România mea 100, un nou demers de promovare online, vine să încheie activitatea sa diplomatică în România.
”În campania mea pe Twitter, am vrut să scriu despre 100 de amintiri care m-au impresionat în mod deosebit. De asemenea, am vrut să povestesc despre realizările noastre, ale colegilor mei din ambasadă, despre cele ale organizațiilor britanice de aici, despre cele mai bune mâncăruri pe care le-am încercat și așa mai departe. Am ales numărul 100 pentru că mi s-a părut foarte potrivit, pe măsura multelor amintiri pe care le-am adunat în toți acești ani, dar și pentru a marca Centenarul României”, a declarat ambasadorul Paul Brummell, pentru Libertatea.
Într-un interviu acordat cotidianului Libertatea, la sfârșitul anului trecut, Paul Brummell spunea că a fost o plăcere uriașă să călătorească prin România.
”A fost o uriașă plăcere să călătoresc prin România. Aveți o țară foarte frumoasă. Am început să vin în România înainte să-mi preiau mandatul. Am început în Iași, pentru că acela a fost locul unde am fost pentru studii, am făcut un curs la o școală foarte bună din Iași. A fost o experiență pozitivă, este un oraș minunat și un loc plăcut în care să înveți româna. Am fost în multe regiuni ale României. Diversitatea este uimitoare. Am avut ocazia să explorez frumusețea naturală și uimitoare a Deltei Dunării. Am fost acolo și am căutat legăturile Regatului Unit cu Delta, care sunt considerabile. Am fost în Sulina, unde a fost dezvelit un bust al inginerului englez Charles Augustus Hartley, cel care a ajutat la dezvoltarea navigabilității în Deltă. Am fost de multe ori și în Transilvania. Este o regiune foarte apropiată de inima prințului Charles, care iubește România și care apreciază peisajele, arhitectura tradițională, practicile agricole. Orice persoană care vizitează Transilvania va înțelege rapid de ce Prințul iubește acea regiune. Am fost și mai departe, în Maramureș, în nord. În vest, la Timișoara, mă voi duce din nou chiar săptămâna viitoare. Sunt geograf de profesie. Călătoriile îmi plac foarte mult și mă străduiesc să acopăr toate zonele”, spunea diplomatul.