Casa sa de discuri Conquest Music a confirmat că Paul DiAnno a murit acasă, în Salisbury. Reprezentanții au declarat că solistul nu a renunțat să își urmeze pasiunea nici măcar atunci când soarta l-a trimis în scaunul cu rotile.

Paul DiAnno a murit la vârsta de 66 de ani. Sursa foto: pagina personală de Facebook

„În ciuda problemelor grave de sănătate din ultimii ani, care l-au obligat să cânte într-un scaun cu rotile, Paul a continuat să îşi distreze fanii din întreaga lume, adunând peste 100 de spectacole din 2023”.

Născut Paul Andrews în Chingford, un cartier din estul Londrei, dintr-un tată brazilian şi o mamă britanică, DiAnno s-a alăturat Iron Maiden în 1978. În urma unei audiții, acesta a fost cooptat de basistul Steve Harris, care înființase trupa cu trei ani înainte.

Dragostea dintre Paul DiAnno și Iron Maiden a avut un început atipic

Iron Maiden trecuse deja prin doi solişti, iar DiAnno a fost iniţial neimpresionat. „Vechiul lor cântăreţ avea o sabie copilărească şi sânge fals, care îi curgea din gură, iar eu şi amicul meu făceam pe noi de râs”, a spus Paul când a cunoscut consacrarea alături de trupă.

„Dar când am început să cântăm împreună, părea că totul se potriveşte”. Într-un alt interviu, el a explicat: „Băieţii de la Maiden erau nişte tineri încântători pe care i-ai fi putut prezenta bunicii tale. I-ar fi iubit. Dar dacă m-ar fi întâlnit pe mine, ar fi murit de un atac de cord într-un minut… Le-am adus nebunia şi un aspect exagerat”.

DiAnno a cântat pe albumul de debut autointitulat al trupei din 1980, care a ajuns pe locul 4 în topurile din Marea Britanie, precum şi pe următorul album din 1981, „Killers”.

DiAnno nu a fost uitat de trupa Iron Maiden, care i-a adus un omagiu. „Contribuţia lui Paul asupra Iron Maiden a fost imensă şi ne-a ajutat să pornim pe calea pe care am parcurs-o ca trupă timp de aproape cinci decenii. Prezenţa sa de pionierat ca vocalist, atât pe scenă, cât şi pe primele noastre două albume, va fi amintită cu mare drag nu doar de noi, ci şi de fanii din întreaga lume”.

Urmărește-ne pe Google News