Fiul lui Lowe, Emir, în vârstă de 19 ani, a fost acuzat de crimă

Bărbatul în vârstă de 60 de ani fusese înjunghiat în gât, conform înregistrărilor de la biroul medicului legist din Los Angeles.

Fiul lui Lowe, Emir, în vârstă de 19 ani, a fost acuzat de crimă şi urma să apară miercuri la tribunalul din West Covina, a declarat biroul procurorului districtului Los Angeles pentru agenţia de ştiri PA.

Departamentul şerifului din comitatul Los Angeles a declarat pentru PA: „Biroul de omucideri a prezentat astăzi cazul biroului procurorului districtual din comitatul Los Angeles pentru consideraţii de clasare. Biroul procurorului districtual a depus o acuzaţie de crimă la adresa suspectului Emir Lowe pentru uciderea tatălui său Christian Paul Lowe. Nu există informaţii suplimentare în acest moment”.

Potrivit poliţiei, incidentul a avut loc în jurul orei 15.28 pe Mount Baldy Road, lângă cascada Stoddard Canyon.

Departamentul şerifului precizează că ofiţerii care au răspuns la un apel pentru atac cu o armă mortală au găsit un „bărbat alb adult care avea traume la partea superioară a trunchiului. Personalul departamentului de pompieri din San Bernardino a declarat decesul victimei la faţa locului”.

Tânărul a fugit, dar a fost prins la scurt timp

„Un bărbat alb adult a fost văzut plecând cu maşina de la locul faptei şi a fost ulterior implicat într-o coliziune în trafic, singur, la câţiva kilometri distanţă. Bărbatul a fost reţinut în aşteptarea unor investigaţii suplimentare”.

Kings College din Londra, unde Lowe a fost profesor invitat în studii de război, a declarat că fotojurnalistul premiat va fi „profund regretat”.

„Cu profundă tristeţe am primit vestea trecerii în nefiinţă profesorului Paul Lowe. Paul a fost profesor invitat în cadrul departamentului de studii de război, profesor de fotojurnalism la Universitatea de Arte din Londra şi un fotojurnalist premiat cu VII Academy. Un prieten, coleg şi colaborator a cărui muncă a avut un impact uriaş în a pune în lumină asediul de la Sarajevo şi a aborda moştenirea acestuia, am avut privilegiul de a lucra cu el la mai multe proiecte legate de artă şi reconciliere”, se mai arată în mesajul publicat pe rețeaua X. 

Urmărește-ne pe Google News