Pavel Ciurea este elev în clasa a XII-a la un liceu privat din București, după ce școala primară și gimnaziul le-a urmat în sistemul public de învățământ.
La 18 ani, el face o radiografie a sistemului de învățământ românesc și dezvăluie un episod elocvent despre cum îi tratează oficialii Ministerului Educației pe tinerii olimpici din România.
Pavel Ciurea: Majoritatea profesorilor sunt demotivați și nu transmit o pasiune față de materie
„Majoritatea profesorilor sunt demotivați și nu transmit o pasiune față de materia lor. Ce îmi transmite mie, ca elev, când văd un astfel de profesor? Dacă profesorul o să fie plictisit, o să ajung și eu inevitabil să tratez așa materia. Iar dacă vorbim de performanțe, acestea vin-devin posibile unui număr foarte mic de oameni pasionați, care nu pot influența masele. Zece-douăzeci de profesori nu pot influența zeci de mii de elevi”, spune Pavel Ciurea, potrivit unei postări făcute de Daily Culture, pe pagina de Instagram.
Pentru viitorul apropiat, Pavel Ciurea își dorește să învețe la o universitate de top din SUA sau Anglia, dar pe termen lung, nu exclude ideea de a se întoarce în România și de a aduce aici experiența și cunoștințele dobândite în afară.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Realist2023 • 29.10.2024, 18:41
Hai ca aici sunt nostalgic socialist: in trecut barem exista macar o stimulare negativa, exista macar FRICA, frica de inspectie de la directorat, frica de inspectie de Inspectorat, etc. Astazi (si) acestea au disparut - e liniste si pace, nu te deranjeaza nimeni, profesorul = un functionar de stat oarecare (de obicei, cu rare exceptii).
TheRealGicaContra • 29.10.2024, 10:46
Marea problemă este că toți profesorii sunt plătiți la fel! Motivați, demotivați, tot cam ăia sunt banii! Gradele se iau ușor, salariile cresc cu vechimea...