Un extras video din remarcile lui Mardan a fost postat pe X (fostul Twitter) de Julia Davis, fondatoarea Russia Media Monitor, sâmbătă. Mardan a menționat în clip că numărul rușilor care nu s-ar opune unui atac nuclear este „incredibil de mare”, dar mulți se tem și de un război nuclear.

El a indicat că ar putea înțelege bine motivele celor care susțin un atac nuclear. Ei au susținut că ar fi mai bine să fie folosită o bombă nucleară, decât să fie riscate viețile soldaților ruși.

În ciuda presupuselor rezultate ale sondajului, propagandistul a argumentat împotriva unei lovituri nucleare. Deși poate înțelege cererea rușilor pentru utilizarea armelor nucleare, se îndoiește că un astfel de plan e realizabil.

„Dar atunci apare întrebarea: pe cine anume ar trebui să atacăm cu arme nucleare?”, subliniază Mardan în programul TV. El a explicat că Ucraina face parte din Rusia și un atac asupra orașelor ucrainene precum Harkov sau Kiev ar echivala cu un atac asupra orașelor rusești. „Întreaga zonă a orașului Harkov, Dnipro, Herson, Zaporojia, Kiev și Cernihov este Rusia”, a spus Mardan, la televiziunea de stat.


https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1809434982051373267?ref_src=twsrc%5Etfw 

Comentariile aliatului lui Putin vin într-o perioadă în care ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a spus că războiul din Ucraina ar putea determina Moscova să-și schimbe doctrina nucleară. În prezent, aceasta are în vedere utilizarea armelor nucleare doar dacă Rusia consideră că suveranitatea și integritatea sa teritorială sunt amenințate.

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit în mod repetat în trecut despre utilizarea armelor nucleare în războiul împotriva Ucrainei. În timpul discursului său privind starea națiunii din februarie, liderul de la Kremlin a avertizat cu privire la puterea armelor nucleare ale Rusiei.

Când face gesturi amenințătoare, Occidentul ar trebui să-și amintească că Rusia are și arme care ar putea lovi ținte în zonă, a spus el, subliniind că escaladarea și utilizarea armelor nucleare ar putea duce la „extingerea civilizației”.

El a avertizat și statele NATO să nu trimită contingente militare în Ucraina pentru a lupta împotriva trupelor ruse. Președintele a respins afirmațiile conform cărora Rusia ar fi vrut să atace Occidentul și le-a catalogat drept „prostii”.

Urmărește-ne pe Google News