Prim-viceministrul Informației din republica separatistă Donețk, Daniil Bejonov, a declarat că paramedicul ucrainean Iulia Paevska (Taira) a fost schimbată cu „băieții noștri foarte serioși”.

„Taira a fost schimbată. Schimbată cu băieții noștri forte serioși. De ce nu există informații despre asta din partea noastră, nu știu. Poate că există un motiv pentru asta. Specialiștii noștri (mai mulți oameni), care îndeplinesc cele mai dificile sarcini adânc în spatele frontului, în caz de detectare și capturare, merită cu siguranță să fie schimbați cu un paramedic”, a scris Bejonov pe canalul său Telegram.

Autoritățile ucrainene și mass-media o numesc pe Paevska fondatoarea unității de evacuare și voluntari medicali „Îngerii Tairei”. Autoritățile din Republica Populară Donețk susțin că este membră a batalionului ucrainean Azov. Potrivit presei ucrainene și ruse, ea a fost capturată pe 15 martie.

La două zile după ce a fost eliberată, Taira a înregistrat un mesaj video, difuzat de toată presa ucraineană: „Toți cei care sunt de cealaltă parte știu acum că totul se va rezolva. Vom fi cu toții acasă, așa cum sunt acum acasă eu”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News