În ultimii 25 de ani, primari în Constanța au fost Radu Mazăre (2000-2015) și Decebal Făgădău (2016-2020), ambii de la PSD, urmați de Vergil Chițac (2020-prezent) de la PNL.

„Dacă vedeţi exact ce s-a întâmplat aseară sau care este efectul unei întâmplări care a avut o anumită amploare, este nepăsarea a zeci de ani a unei autorităţi locale care nu a făcut nimic pe infrastructura acestor staţiuni. Pe de altă este şi inadecvarea pentru că tot de autoritatea locală ţine, de antreprenorii care au proprietăţi, care au hoteluri, dar nu au fost obligaţi de nimeni să îşi majoreze numărul de locuri de parcare, capacitatea şi tot, dacă autoritatea locală doarme”, a spus Adrian Câciu la Universitatea de Vară a PES activists România, potrivit news.ro. 

„Dar probabil că prin nişte reguli şi printr-un parteneriat real, ferm, dar şi reciproc avantajos, lucrurile astea se pot rezolva. Dacă sunt întâmplări de genul ăsta, se întâmplă pentru că cineva nu şi-a făcut treaba. Dincolo de hazard. Hazardul natural va exista întotdeauna. Dar este inadmisibil să îţi laşi maşina în parcare şi să o găseşti… Să nu o găseşti, că în prima fază nu o găseşti, că nu o vezi, după aia începi să vezi că de fapt ai cam pierdut-o”, a adăugat el.

O parte din plaja Vama Veche a fost distrusă

Judeţul Constanţa a fost sub avertizare cod roșu de ploi torențiale timp de două ore sâmbătă dimineaţă, 31 august, iar ploile din cursul nopţii au provocat inundaţii atât în oraşul Constanţa, cât şi în mai multe staţiuni de pe litoral. Valurile de apă create în urma furtunilor au năvălit peste gospodării și au transformat curțile în adevărate lacuri, lăsând locuitorii într-o disperare totală.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române au anunţat cantităţi record de precipitaţii pe litoral în ultimele 24 de ore. Cele mai afectate zone au fost Mangalia, unde s-au înregistrat 225,9 l/mp, 23 August – 145 l/mp și Tuzla – 118 l/mp.

Din cauza ploilor torenţiale din noaptea de vineri spre sâmbătă, 30/31 august, o parte din plaja Vama Veche a fost distrusă, iar mai multe maşini şi locuinţe din zonă au fost inundate.

Urmărește-ne pe Google News