Justiţia iese cu capul spart din acest sondaj de opinie, pentru că 73% din respondenţi cred că autorităţile anchetează cazurile de abatere de la lege diferit, în funcţie de bogăţia sau de sărăcia celui anchetat. Disperarea românilor în faţa infracţionalităţii crescânde e demonstrată de faptul că peste o treime din persoanele chestionate (35%) s-a exprimat pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, în timp ce 52% a fost împotrivă.

Corupţia este şi ea una dintre grijile cetăţeanului obişnuit: 66% dintre respondenţi consideră că Poliţia este la fel de coruptă ca şi Justiţia. Radicalizarea societăţii româneşti este deja o certitudine.

Oamenii nu mai suportă nedreptăţile, sunt scârbiţi de ciubucurile care li se cer. Nu se mai simt solidari cu un stat care îi jecmăneşte şi batjocoreşte. Nu au încredere în autorităţi şi se simt abandonaţi în faţa unui sistem mafiot, care tinde spre perfecţiune.

Dincolo de resemnare, furia a început să clocotească. Criza nu face decât să adâncească această falie, această prăpastie dintre cetăţeanul plătitor de taxe şi statul asupritor. Statul indolent, bun doar la încasat taxe şi impozite. Situaţia este critică, dar cine să simtă acest lucru? Inconştienţii de politicieni?

 
 

Urmărește-ne pe Google News