Conform anchetatorilor, minora la acea dată a închiriat o garsonieră la Constanța, în 2022, cu 600 de lei, iar când a plecat a luat bunuri care valorau 6.200 de lei. Este vorba despre o canapea extensibilă, o mașină de spălat, un televizor smart și un scaun pliant tapițat, invocând o datorie pe care proprietarii o aveau la ea.
Totodată, le-a lăsat acestora și un bilet de „adio” în care a scris: „Sper să fiți mulțumiți, că nu ați vrut să-mi dați avansul. Mi l-am recuperat. Dacă vă duceți la gardă, se va ajunge la violare de domiciliu”.
Audiat de anchetatori, Gabriel C., proprietarul locuinței a povestit că în anul 2022 s-a hotărât să închirieze garsoniera pe care o achiziționase cu 2 ani înainte.
A fost contactat pe 3 iulie 2022, prin mesaj pe Facebook de către Andreea N. În anunțul postat, partea vătămată a indicat ca preț de închiriere suma de 600 de lei, cerând o garanție de 600 de lei.
„Pentru că eu nu mă aflam în țară, tatăl meu s-a ocupat de închirierea garsonierei, iar în vizitele sale a observat faptul că în garsonieră locuiau mai multe persoane, pereții erau degradați”, a declarat victima.
După două luni de la momentul închirierii, chiriașa nu a mai putut fi contactată, părinții proprietarului găsind mereu garsoniera încuiată.
Când au reușit să intre în casă, oamenii au avut un șoc: au constatat că lipseau mai multe obiecte de mobilier, respectiv o „canapea extensibilă de două persoane, o mașină de spălat verticală, automată, un televizor cu suport de perete și un scaun pliant tapițat, prejudiciul fiind de 6.200 de lei”.
„Unul dintre părinți a purtat niște discuții cu Andreea N. prin intermediul mesajelor scrise, în care aceasta recunoștea că a sustras bunurile, motivând că ar fi făcut-o în contul unei datorii pe care noi o aveam la ea”, a mai spus proprietarul.
Dosarul a ajuns în instanță, iar magistrații au pronunțat o sentință, care nu este definitivă: măsura neprivată de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.
Conform legii, măsura educativă a asistării zilnice constă în obligaţia minorului de a respecta un program stabilit de serviciul de probaţiune, care conţine orarul şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor, precum şi interdicţiile impuse.
Această măsură se ia pe o durată cuprinsă între 3 şi 6 luni, iar supravegherea se face sub coordonarea serviciului de probaţiune.
FOTO: Replica de Constanța
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
iugavirgil • 03.07.2024, 18:24
asa se intampla cand se inchiriaza la intelegere si nu cu acte depuse la fisc.
gigiladrea • 03.07.2024, 17:40
in inchirieri e jungla si singurul vinovat e statul care refuza sa se implice si sa reglementeze mult mai mult decat e acum problema e in sarcina exclusiva a parlamentului si guvernului dar acestia o ignora cu nesimtire ca pe multe altele de fapt nimic nu e reglementat corect sau normal in tara asta si din cauza asta oamenii obisnuiti au numai de pierdut uneori foarte mult in conditiile in care muncesc din greu numai ca sa supravietuiasca
Jeani • 03.07.2024, 12:58
Stau și ma întreb acest proprietar a închiriat un apartament unui minor, cum este posibil...?ca să închiriezi un apartament unui minor ai nevoie și de semnăturile părinților acelui minor....