Conform anchetatorilor, minora la acea dată a închiriat o garsonieră la Constanța, în 2022, cu 600 de lei, iar când a plecat a luat bunuri care valorau 6.200 de lei. Este vorba despre o canapea extensibilă, o mașină de spălat, un televizor smart și un scaun pliant tapițat, invocând o datorie pe care proprietarii o aveau la ea.
Totodată, le-a lăsat acestora și un bilet de „adio” în care a scris: „Sper să fiți mulțumiți, că nu ați vrut să-mi dați avansul. Mi l-am recuperat. Dacă vă duceți la gardă, se va ajunge la violare de domiciliu”.
Audiat de anchetatori, Gabriel C., proprietarul locuinței a povestit că în anul 2022 s-a hotărât să închirieze garsoniera pe care o achiziționase cu 2 ani înainte.
A fost contactat pe 3 iulie 2022, prin mesaj pe Facebook de către Andreea N. În anunțul postat, partea vătămată a indicat ca preț de închiriere suma de 600 de lei, cerând o garanție de 600 de lei.
„Pentru că eu nu mă aflam în țară, tatăl meu s-a ocupat de închirierea garsonierei, iar în vizitele sale a observat faptul că în garsonieră locuiau mai multe persoane, pereții erau degradați”, a declarat victima.
După două luni de la momentul închirierii, chiriașa nu a mai putut fi contactată, părinții proprietarului găsind mereu garsoniera încuiată.
Când au reușit să intre în casă, oamenii au avut un șoc: au constatat că lipseau mai multe obiecte de mobilier, respectiv o „canapea extensibilă de două persoane, o mașină de spălat verticală, automată, un televizor cu suport de perete și un scaun pliant tapițat, prejudiciul fiind de 6.200 de lei”.
„Unul dintre părinți a purtat niște discuții cu Andreea N. prin intermediul mesajelor scrise, în care aceasta recunoștea că a sustras bunurile, motivând că ar fi făcut-o în contul unei datorii pe care noi o aveam la ea”, a mai spus proprietarul.
Dosarul a ajuns în instanță, iar magistrații au pronunțat o sentință, care nu este definitivă: măsura neprivată de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.
Conform legii, măsura educativă a asistării zilnice constă în obligaţia minorului de a respecta un program stabilit de serviciul de probaţiune, care conţine orarul şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor, precum şi interdicţiile impuse.
Această măsură se ia pe o durată cuprinsă între 3 şi 6 luni, iar supravegherea se face sub coordonarea serviciului de probaţiune.
FOTO: Replica de Constanța