„Am votat în Comisia pentru Dezvoltare Regională a PE un raport care prevede reducerea costurilor de cofinanțare de la 15% la 5% pentru șase state membre cele mai afecate de criza economică, printre care și România. În acest context, consider că, acum, mai mult decât oricând, executivul României ar trebui să aloce, urgent, de la bugetul național banii necesari implementării a cât mai multor proiecte europene. Așadar, în loc să acorde 4 miliarde de euro ministerului condus de doamna Udrea pentru Programul National de Dezvoltare, și implicit clientelei PDL, guvernul ar trebui să folosească această sumă pentru a asigura cofinanțarea proiectelor europene blocate și implicit a crea noi locuri de muncă.
Decizia de a permite guvernului national să finanțeze doar 5% din valoarea proiectelor europene a fost adoptată, în Comisia REGI, în regim de urgență, tocmai pentru ca fondurile să ajungă în trezoreria națională până în cursul primei părți a anului viitor. Noi, la nivelul instituțiilor europene, am înțeles nevoia de a sprijini statele să depășească impasul economic în care se află însă trebuie să ne asigurăm ca și executivul României înțelege și își asumă responsabilitatea care îi revine în a utiliza eficient aceste ajutoare financiare. Solicit premierului României să redirecționeze cele 4 miliarde de euro alocate ministerului condus de a Elena Udrea către cofinanțarea a cât mai multor proiecte europene”, a spus eurodeputata liberală.
Măsura adoptată de Comisia REGI a PE este una excepțională decizia vizând cele șase state membre, cele mai afectate de criza economică, respectiv : Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Letonia şi Ungaria

Urmărește-ne pe Google News