VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Penitenciarul Galați a inaugurat un punct de lucru exterior cu cazare permanentă pentru persoane custodiate în regim semideschis, rezultatul parteneriatului cu un agent economic privat care desfășoară activități în domeniul producerii de materiale prefabricate pentru construcții. Noua secție are o capacitate de până la 60 de locuri de cazare la cele mai înalte standarde, beneficiarii urmând a fi selecționați din cadrul Penitenciarului Galați”, potrivit comunicatului.

Penitenciarul din Galați a devenit al cincilea care implementează acest sistem. Primele patru au fost închisorile din Ploiești, Arad, Timișoara și Bistrița.

Punctele de lucru exterioare, o soluție pentru aglomerația din penitenciare

Scopul înființării acestor puncte de lucru exterioare e să contribuie la decongestionarea infrastructurii clasice de cazare în penitenciare, subliniază Ministerul Justiției.

„Noul obiectiv va fi gestionat de către administrația Penitenciarului Galați, care va desemna polițiști de penitenciare pentru desfășurarea cu caracter permanent a activității în locație. Activitatea în cadrul punctului de lucru se va desfășura pe bază de prestări servicii, 60% din veniturile realizate urmând a reveni unității penitenciare și 40% urmând a fi virate în contul persoanelor private de libertate, precizează Ministerul Justiției.

„Demersul se înscrie în abordarea sistemică coordonată la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în sensul acordării oportunităților de muncă și școlarizare pentru un număr cât mai mare de deținuți, în vederea reintegrării cu succes a acestora în societate în perioada postdetenție, la momentul actual fiind angrenați un număr de 6.900 deținuți în activități lucrative și 2.200 în activități de școlarizare”, se menționează în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News