Steve Rotherham, primarul regiunii orașului Liverpool, a emis avertizarea după ce s-a declanșat o dezbatere asupra originii numelui Penny Lane.
Una dintre plăcile cu numele străzii a fost vandalizată, iar cuvântul „rasist” a fost scris cu vopsea pe peretele din spate, o aparentă referire la James Penny, un negustor de sclavi din Liverpool.
Despre Penny, BBC a spus că și-a apărat meseria în timpul unei investigații a parlamentului de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, a relatat hotnews.ro.
„Trebuie cercetat dacă strada se numește Penny Lane din cauza lui James Penny”, a spus Rotherham.
„Ceva trebuie să se întâmple și aș spune că strada poate fi în pericol să fie redenumită”, a adăugat el.
Apoi, Rotherham a precizat că deocamdată „nu există vreo dovadă în acest sens”.
Penny Lane este un cântec înregistrat de legendara formație bitanică The Beatles în 1966 și scos pe piață un an mai târziu.
Formată la Liverpool la finalul anilor 50, în jurul nucleului alcătuit din John Lennon şi Paul McCartney, The Beatles s-au consacrat în anii 60 în următoarea componenţă: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr.
Trupa s-a destrămat în 1970. Singurii supravieţuitori ai The Beatles sunt Paul McCartney (78 de ani pe 18 iunie) şi Ringo Starr (80 de ani pe 7 iulie).
John Lennon a murit în 1980, asasinat de Mark David Chapman, iar George Harrison a murit în 2001, după un cancer la plămâni.