Situația i-a revoltat pe cei care au accesat videoclipul, mai ales în contextul în care recalcularea veniturilor primite de seniorii țării a produs nemulțumiri. Argumentul folosit de români în cazul de față este lipsa de contribuție a pensionarului care primește 1.281 de lei.

@angelicaalexe73 Pensia #angelicangy #angelicaironie ♬ sunet original – Angelica Alexe✅

„Pensia unei persoane care nu a muncit nici măcar o zi în viața ei este de 1.281 de lei. Pensia unui om care a muncit 25 de ani, pe salariul minim pe economie, este de 1.500 de lei. Deci trageți și voi concluzia”, a afirmat Angelica Alexe, într-un video postat pe TikTok.

Sistemul actual de pensii nu este pe placul românilor care au decis să comenteze la postarea româncei. „Tatăl meu are 10 ani pe cartea de muncă și nu primește nimic, i-au spus că trebuie să aibă 15 ani, minim” sau „Toți trebuie să mănânce, dar cei care au lucrat 25 de ani trebuie să ia măcar dublu”, notează Româniatv.net.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a oferit clarificări legate de indemnizația care a produs atâtea controverse. Într-un comunicat emis în luna mai 2024, CNPP a precizat că ceea ce este perceput ca „pensia minimă” este, de fapt, o indemnizație socială pentru pensionari. Aceasta a înlocuit pensia socială minimă.

„Indemnizația socială pentru pensionari, fiind un ajutor cu caracter social, nu se evidențiază pe deciziile de pensie ca element distinct de calcul, ci este înscrisă doar pe cuponul de pensie ca sumă acordată în completarea drepturilor de pensie/venituri situate sub plafonul stabilit prin lege”, se arată în comunicatul CNPP.

Indemnizațiile nu provin din fondul de pensii, ci din bugetul de stat, a subliniat CNPP.

Urmărește-ne pe Google News