„Există dovezi că există trupe ale RPDC în Rusia”, a declarat Austin reporterilor la Roma, folosind numele oficial al Coreei de Nord – Republica Populară Democrată Coreeană.

„Ce fac ele mai exact? Rămâne de văzut. Acestea sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm”, a adăugat Austin.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a citat informații despre pregătirea a două unități cu posibil până la 12.000 de soldați nord-coreeni care ar urma să participe la război alături de forțele ruse.

Coreea de Nord neagă că ar fi trimis militari în Rusia

Coreea de Sud l-a convocat luni pe ambasadorul rus după ce a acuzat Coreea de Nordul că a trimis 1.500 de soldați să lupte alături de forțele Moscovei în Ucraina.

Coreea de Nord a respins afirmația Seulului ca fiind „zvonuri nefondate”, dar Seulul a respins marți această afirmație, promițând acțiune.

Trimiterea de trupe la războiul ilegal de agresiune al Rusiei în Ucraina reprezintă o amenințare semnificativă la adresa securității nu numai a țării noastre, ci și a comunității internaționale”, a declarat Consiliul Național de Securitate.

„În urma desfășurării trupelor de luptă nord-coreene, guvernul va pune în aplicare contramăsuri etapizate”, a adăugat acesta.

Coreea de Nord dezminte și zvonurile livrării de muniție

Seulul a fost presat de unele țări occidentale și de Kiev să furnizeze Ucrainei arme letale, dar până acum s-a concentrat pe ajutor neletal, inclusiv echipamente de deminare.

„Am lua în considerare furnizarea de arme în scopuri defensive ca parte a scenariilor pas cu pas, iar dacă se pare că se merge prea departe, am putea lua în considerare și utilizarea ofensivă”, a declarat oficialul reporterilor.

În ultimele luni, Coreea de Nord a negat acuzațiile din partea Sudului, precum și a Statelor Unite, potrivit cărora ar fi furnizat arme forțelor ruse.

Urmărește-ne pe Google News