Ideea de a se lansa în cursa pentru doborârea recordului deţinut până mai ieri de Doru Dorobăţ, un alt sportiv, a fost urmarea unei cumplite accidentări suferite anul trecut în timpul finalei mici de sambo master din Maroc. În încleştarea din finala pentru argint sau bronz, jandarmul clujean şi-a fracturat un picior, dar a astrâns din dinţi, şi-a învins durerea cruntă şi a continuat să lupte până la ultimul fluier al arbitrului.„Cum nu-mi puteam folosi piciorul fracturat mi-am zis să nu stau, să-mi antrenez braţele. Doborârea recordului naţional de flotări a fost provocarea ivită, pentru mine, la momentul oportun. Eu am facut dintotdeauna flotări pentru pregatirea unei competiţii, dar acum am avut o motivaţie suplimentară să-mi testez organismul, să văd dacă rezistă la un asemenea efort. De aceea, la micul dejun, înaintea de a-mi bea cafeaua de dimineaţă, făceam 300 de flotări, iar la trei zile aveam un antrenament de  aproximativ 30 minute în care făceam serii de 80 flotări cu pauză de un minut pentru a putea să urc cu pregătirea până la 49 de minute. Partener de nădejde mi-a fost, mai mereu, băieţelul meu Andrei, care e şi el sportiv, un mic judoka. Fie mi-a stat în spate, fie a încerxat şi el câteva exerciţii înainte de a-şi bea lăpticul. Au fost şi momente amuzante”, ne-a dezvăluit jandarmul clujean care a fost reţeta succesului în tentativa de doborâre a recordului naţional de flotări.
Chiar dacă este un sportiv de perfomanţă care se antrenează până la epuizare şi e călit pe tatami, în competiţii dure de sambo masters, când a început să facă sute de flotări pe zi, într-un timp foarte scurt, subofiţerul  a luat în calcul şi faptul că organismul său ar fi putut să cedeze. ”Am realizat în ce am intrat atunci când a trebuit să pun la punct fiecare detaliu care era foarte important în depăşirea recordului. Presiunea asupra mea a fost fantastică, se putea întâmpla orice cu mine din punct de vedere medical, deoarece efortul a fost pe măsură”, a adăugat plutonierul major Adrian Petre alături de care i-au fost în permanenţă soţia Nicoleta (32 de ani) şi fiul lor Andrei, în vârstă de cinci ani, care este judoka.
Pentru că este un luptător obişnuit cu  obişnuit să răspundă adversarilor cu fayr-play, subofiţerul clujean Adrian Petre  îi invită pe toţi aceia care se simt pregătiţi din punct de vedere fizic să încerce să-i doboare recordul de flotări.

  • Cinci medalii şi două titluri mondiale în cinci ani

În ultimii cinci ani, plutonierul Major Adrian Petre, din cadrul Inspectoratului Judeţean ”Alexandru Vaida Voivod”, din Cluj, nu a ratat podiumul nici măcar o dată. De la fiecare competiţie la care a participat, jandarmul s-a întors medaliat. În 2008, la ”Mondialele” din Belarus, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2010, în Spania – la Jocurile Europene de Judo ale Pompierilor -, şi în Croaţia –  la ”Europene” -, a luat argintul, în 2011, în Grecia – la Campionatul Mondial de Sambo masters -, a ascultat imnul României, cu aurul prins la gât, iar acum, în 2012, în Maroc, africa – la Mondialele de Sambo Masters -, a cucerit bronzul.

Urmărește-ne pe Google News