Sute de cazuri de îmbolnăvire în rândul localnicilor și turiștilor s-au raportat din cauza norovirusurilor, care provoacă probleme intestinale celor infectați.

Această provocare a primarului Formaggioni, care a devenit virală pe rețelele de socializare, a fost o încercare de a demonstra calitatea apei din cel mai mare lac italian, după epidemia de gastroenterită care a izbucnit la Torri del Benaco (provincia Verona) și a care a dus la declanșarea stării de urgență.

Edilul a băut într-un pahar de vin și a precizat că raportarea sutelor de cazuri de norovirus a fost „înfricoșătoare”, dar subliniază că „nu au fost înregistrate infecții în comunitatea sa”, ocolită însă de turiști „din cauza rapoartelor care au provocat panică”.

„Torri del Benaco este municipalitatea care se învecinează cu a noastră”, a explicat Formaggioni. „Nu au fost înregistrate cazuri de contagiune în Brenzone, dar a existat un alarmism excesiv în această privință, știri nefondate sau exagerate răspândite de mass-media, care au generat inevitabil îngrijorare în rândul operatorilor de turism”, a precizat edilul.

„Abia așteptăm rezultatele noii eșantionări, dar totul revine la normal. Apa din lacul nostru este curată“, a explicat Formaggioni. După ce a băut, a spus că apa este „purissima”.

Formaggioni va afla acum singur dacă apa din lac, care are 26 de afluenți și o suprafață de 370 de kilometri pătrați, este inofensivă pentru sănătate.

În prezent, nu este pe deplin clar cum a apărut valul de norovirus, dar presa italiană speculează că sistemul de canalizare a fost supraîncărcat de precipitațiile masive și că virusurile au putut să intre în apa potabilă.

Urmărește-ne pe Google News