Drama lui putea fi citită şi pe chipurile brăzdate de boală ale altor zeci de pacienţi. În grabă, abia au apucat să-şi strângă lucruşoarele din salon. Ultimii mutaţi au fost lăuzele şi bebeluşii, dintre care câţiva au fost transportaţi în incubatoare.
În total, în două zile, 220 de pacienţi au fost mutaţi la alte unităţi bucureştene, urmând ca un azil de bătrâni să fie amenajat într-un pavilion. Celelalte corpuri au fost retrocedate Fundaţiei Caritas.
20.000 de bolnavi, spitalizaţi în fiecare an
Spitalul Caritas din Capitalå avea 430 de paturi şi 470 de angajaţi şi, potrivit conducerii instituţiei, aici erau internaţi anual între 19.500 şi 20.000 de bolnavi. În medie, aici veneau pe lume 2.500 de copii. Ieri, cadrele medicale făceau liste.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila (foto), a asigurat personalul medical şi TESA din unităţile spitaliceşti transformate în cămine de bătrâni că nu-şi vor pierde locul de muncă. Pentru aceştia există două variante: fie rămân să lucreze în unităţile pentru persoane vârstnice, fie vor fi redistribuiţi la alte spitale.
Ştiri Comentează