Născută între 1997 și 2012, Gen Z este prima digital nativă. Și, pentru ea, Google nu mai este motorul util pentru informații care era în trecut. Utilizatorii de internet mai tineri care doresc să învețe ceva, de exemplu, sunt mai tentați să apeleze la TikTok sau la alte platforme.

Amazon, Reddit… Niciodată Google!

Dacă vor să știe ce părere au oamenii despre un produs, o carte, o emisiune TV, tinerii din Generația Z se îndreaptă către Reddit. Când vor să cumpere ceva, tind să înceapă cu Amazon sau orice aplicație ori pagină web a retailerului favorit. Dacă vor să știe la ce oră rulează un film, se duc pe aplicația specială, niciodată pe Google.

„După părerea mea, Google contează în internet având în vedere scara/efectele de rețea și avantajul tehnologic. Ce se întâmplă în prezent se datorează faptului că tehnologia și comportamentul utilizatorilor au evoluat”, a declarat analistul Bernstein Mark Shmulik unui reporter Business Insider.

Să evoluezi este, într-adevăr, fascinant. Însă, pentru Generația Z, Google a ajuns o relicvă, deși mai are multe de arătat. Adio, simplitate, utilitate și design curat. Alte platforme sunt acum la modă, unde reclamele abundă, inteligența artificială fiind la putere.

Urmărește-ne pe Google News