Cu numai câteva zile înainte de referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, Capitala va fi teatrul unor importante acţiuni de protest. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.) speră să adune în faţa Muzeului „Antipa” câteva sute de persoane la mitingul ce este autorizat să se desfăşoare între orele 17.00 şi 21.30, iar Partidul Democrat Liberal (P.D.L.) va organiza o acţiune electorală, de susţinere a lui Băsescu, în Piaţa George Enescu, în intervalul 18.30 – 21.30, unde, spun „portocalii”, sunt aşteptaţi 6.000 de participanţi. Lovitura cea mare, în ceea ce priveşte numărul mare de oameni care se vor afla într-un singur loc, o dă Uniunea Social Democrată (U.S.L.) care a primit aprobarea ca, la Romexpo, să organizeze un eveniment la care vor participa aproximativ 54.000 de persoane.
Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zonele de desfăşurare a adunărilor publice, dar şi pe traseele de deplasare ale participanţilor către locurile respective. Reprezentanţii Jandarmeriei nu vor face estimări publice a numărului de persoane prezente pe parcursul desfăşurării adunărilor respective, acest lucru fiind comunicat doar de organizatorii evenimentelor sus-amintite.
Pentru buna desfăşurare a activităţilor care, oricum, vor paraliza o mare parte a Bucureştiului, Jandarmeria recomandă tuturor participanţilor la aceste adunări publice:

  • să respecte condiţiile de organizare şi desfăşurare a adunărilor publice,
  • să respecte orele de desfăşurare şi locurile stabilite,
  • să respecte recomandările făcute de jandarmi,
  • să nu participe în stare de ebrietate,
  • să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice.

Urmărește-ne pe Google News