Andrei (31 de ani), din Ploieşti, a ţinut să aibă o amintire cu ştiuca de 10 kilograme prinsă în Deltă şi a transformat-o în trofeu

Trofeele se fac din capul peştelui, care se taie la nivelul primei vertebre de lângă craniu. După ce se spală şi se curăţă carnea de pe ceafă, se lasă câteva ore la scurs. Apoi se deschide gura, într- o poziţie firească sau la maximum, după preferinţă, şi se fixează cu nişte lemne. Se prinde cu câteva scobitori pe o bucată de polistiren sau se pune într- o oală şi se acoperă în întregime cu sare grunjoasă neiodată. Se lasă timp de două săptămâni într-un mediu uscat, la temperatura camerei, după care se curăţă de sare cu o pensulă. Capul se dă cu 4-5 straturi de lac transparent, cu mare atenţie, fiindcă pielea devine casantă.

Poţi fixa trofeul cu holtşuruburi pe o placă de pal, pe care poţi s-o decupezi în forma preferată. Dacă vrei să arate şi mai bine, “îmbracă” bucata de lemn în catifea. Iată cum: dă găuri pe marginea plăcii de pal, apoi coase materialul textil cu un şnur scufundat în aurolac auriu sau argintiu, trecând firul prin găuri peste marginea lemnului.

Citeşte şi:

Echipament de criză – 588 de lei

Câştigă nadă cu Libertatea şi Senzor!

Reţete pescăreşti – Ştiucă umplută ca la Maliuc

 
 

Urmărește-ne pe Google News