Iurii Ihnat, liderul interimar al Direcției de Comunicații a Comandamentului Forțelor Aeriene, a fost cel care a confirmat „premiera”. Forțele aeriene nu au făcut afirmații despre motivele care ar sta la baza acestei mișcări a trupelor ruse.

Ihnat a precizat recent că soldații ruși utilizează din ce în ce mai des drone, pe lângă cele Shahed, care sunt adesea afectate de mijloacele de război electronic ale Ucrainei și sunt neutralizate fără a provoca daune.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că miercuri, 9 octombrie, forțele ucrainene au atacat depozitele din apropierea localității Oktiabrske. În aceste depozite erau stocate în jur de 400 de drone de atac, conform Statului Major.

În luna septembrie a anului în curs, forțele ruse au folosit 1339 de drone de atac de tip Shahed asupra Ucrainei, dintre care 1107 au fost doborâte, iar o parte neutralizate de mijloacele de război electronic.

În plus, aceasta a fost prima lună în care au fost utilizate zilnic, în atacuri, drone kamikaze rusești, conform estimărilor jurnaliștilor militari.

Urmărește-ne pe Google News