11:50 – Acum 2 ore
24-10-2024

Clanul Pian este dus la audieri

UPDATE ora 11.50: Potrivit unor surse apropiate anchetei pentru Libertatea În urma perchezițiilor, o parte a Clanului Pian este dus la audieri, care vor avea loc la Serviciul Grupări Infracționale Violente (SGIV). Aceasta este o structură care ține de Poliția Capitalei și a fost concepută pentru a documenta activitatea interlopilor.


ȘTIREA INIȚIALĂ: Poliția Capitalei a anunțat că face cercetări pentru șantaj, lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. 12 persoane ar fi implicate în conflictul petrecut acum două luni, în Bragadiru, în care a fost implicat Clanul Pian.

Video: Polițiști în timpul perchezițiilor domiciliare din cadrul Operațiunii „Jupiter”, care i-a vizat pe membrii Clanului Pian.
Sursa: Poliția Română

De unde a pornit conflictul din Bragadiru în care este implicat Clanul Pian

„În noaptea de 16/17 august 2024, șapte persoane au fost instigate de un bărbat și au urmărit alți doi bărbați, din București până în județul Giurgiu. După ce cei doi bărbați au oprit la o stație de alimentare, cele șapte persoane, având asupra lor arme albe, i-ar fi agresat fizic. Totodată, aceștia au tulburat ordinea şi liniştea publică”, a transmis Poliția Capitalei.

Surse judiciare au explicat pentru Libertatea că totul s-a petrecut după ce persoana vătămată, Ion Iosif, zis Marvis, a cumpărat, cu intenția de a locui, o casă în localitatea Bragadiru, din județul Ilfov, deși fusese avertizat și amenințat atât de Nicușor Bratu, zis Elvis Pian, cât și de alți interlopi să nu se mute acolo. Amenințările au venit pe Facebook.

Elvis Pian este membru al temutului clan Duduianu și fratele lui Emi Pian, fostul lider, ucis într-o răfuială în august 2020.

Video: Polițiști în timpul perchezițiilor domiciliare din cadrul Operațiunii „Jupiter”, care i-a vizat pe membrii Clanului Pian.
Sursa: Poliția Română

Pentru că victima nu a respectat „înțelegerea anterioară”, interlopii au trecut la fapte. Marvis, aflat într-o mașină alături de alt bărbat, a fost urmărit din București până în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu. Acolo, într-o parcare a benzinăriei Petrom, interlopii s-au dat jos din mașină și a început bătaia cu cuțite și bastoane telescopice.

În acest dosar, au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, urmând ca membrii clanului Pian să fie duși la audieri.

Urmărește-ne pe Google News