Deși calul nu a fost găsit, s-au descoperit, în schimb, mai multe animale sălbatice și exotice, precum și exemplare canine cu urechile cupate.

Printre animalele găsite se numără două păsări răpitoare, două maimuțe, o cămilă și un cangur alb. „Autoritățile se vor sesiza din oficiu cu privire la încălcarea legislației în domeniul protecției animalelor (Legea 205/2004) și în domeniul ariilor protejate (OUG 57/2007)”, au precizat surse judiciare pentru Libertatea.ro.

O echipă de la Garda de Mediu – Comisariatul General și un biolog de la Societatea Ornitologică Română au fost chemați la fața locului pentru a verifica dacă deținerea acestor animale este legală.

Poliția Ilfov confirmă perchezițiile

Ulterior, Poliția Ilfov a emis un comunicat anonimizat prin care confirmă perchezițiile din sectorul 5.

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au pus în aplicare un mandat de perchezitie domiciliară în sectorul 5 din Municipiul București, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit, obiectul dosarului fiind reprezentat de un exemplar cabalin de rasă.

În urma percheziției, polițiștii au identificat, la adresa respectivă, mai multe exemplare de animale și păsări exotice, a căror deținere de către persoane fizice este interzisă”, scrie în comunicatul emis de Poliția Ilfov.

Polițiștii au precizat că a fost întocmit un dosar penal și se fac cercetări de către polițiștii Biroului de Protecția Animalelor Ilfov.

Nu este prima dată când autoritățile descoperă animale exotice la proprietatea lui Nuțu Cămătaru, pe numele său real Ioan Balint. În urmă cu mai mulți ani, în urma unor percheziții, procurorii au găsit la ferma sa cerbi carpatini, urși, lei, câini și cai de rasă. Toate animalele au fost confiscate, autoritățile competente stabilind că sunt deținute ilegal.

Urmărește-ne pe Google News