UPDATE 12:30: Cristian Cosmin Mihai, fiul unui fostului senator Cristian Dănuţ Mihai, este cercetat de procurorii DIICOT pentru aderare la un grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de persoane, în dosarul care îi vizează pe membrii clanului „Ştoacă”, potrivit Agerpres.
UPDATE: 10:40: Clanul Ștoacă este considerată o gruparea de tip mafiot, specializată în traficul de droguri de mare risc, care este bazată pe relații de familie. Conducerea clanului era predată din tată în fiu. Asta susțin anchetatorii care au dezvăluit cum acționau interlopii din clanul Ștoacă.
UPDATE 10:18: Polițistul apropiat de clanul Ștoarcă lucrează la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei. Agentul este bănuit că ar fi intervenit pentru ca unul dintre interlopi să scape de un dosar penal pentru care-l instrumenta chiar agentul.
UPDATE 09:42: Un polițist le-ar fi asigurat protecție membrilor clanului Ștoacă, care sunt bănuiți de trafic de droguri și proxenetism. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție fac percheziții în locuința bărbatului suspectat că ar fi oferit informații despre descinderi și verificări ce vizau gruparea interlopă. Cel mai probabil, acesta urmează să fie dus la audieri.
Este vorba de clanul Ștoacă, cel care activează în Capitală, în special în sectoarele 4 și 5, scrie digi24.ro. Procurorii DIICOT au investigat activitățile ilegale ale clanului și astfel au reușit să descopere modul în care acționa gruparea.
Liderii grupării lăsau moștenire conducerea acestui grup infracțional copiilor și nepoților, notează sursa citată. De asemenea, procurorii DIICOT susțin că gruparea funcționa după regula tăcerii sau cea a sacrificiului.
Clanul Ștoacă este cunoscut în lumea interlopă pentru trafic de droguri. Surse din rândul anchetatorilor susțin că acești interlopi ar deține monopopul în sectoarele 4 și 5 din București. Totodată, gruparea ar face și trafic de carne vie în state din Uniunea Europeană, precum și în Emiratele Arabe Unite.
Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineaţă, 57 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, judeţul Ilfov şi Giurgiu, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de influenţă, trafic de persoane, trafic de minori, înşelăciune, influenţarea declaraţiilor, cumpărare de influenţă şi dare de mită.
Săptămâna trecută, anchetatorii au făcut percheziții în șase județe din România, precum și în Marea Britanie, la o grupare infracțională specializată în proxenetism. uspecții sunt acuzați că au înfiinţat şi coordonat 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde au constrâns mai multe tinere să practice prostituţia. Suspecţii au obţinut peste 400.000 de lire.