NCN TV Cluj-Napoca precizează că descinderile îl vizează pe celbrul medic urolog Mihai Lucan (foto s), care este suspect într-un dosar penal, de delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Este posibil ca şi fiul celebrului medic, Ciprian Lucan, să fie vizat de dosarul DIICOT.
Inițial, familia Lucan nu a vrut sa deschida usa, dar când trupele de intervenţie (celebrii mascați) au decis să o spargă, poarta a fost deschisă de fiul acestuia.
Mihai Lucan este specialist în urologie, în anul 1980 participând la primul transplant renal din România, iar ulterior a realizat multe alte premiere medicale, informează Realitatea TV.
De altfel, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) încearcă să afle, încă din luna aprilie, dacă doctorul Mihai Lucan a prejudiciat un institut medical de stat și dacă a realizat intervenții medicale neomologate, cum susțin cei care i-au făcut plângeri.
Percheziții DIICOT la medicul urolog Mihai Lucan. Iată comunicatul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR):
În această dimineață, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 5 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.
La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 5 percheziții, la membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.
Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări față față de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.
Din primele verificări a reieșit că, membrii acestui grup infracțional organizat aveau drept scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceștia și-ar fi promovat interesele.
Gruparea infracțională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menținerii în funcțiile de conducere pe care le dețineau.
În perioada 2005-2016, membrii grupului infracțional organizat ar fi devalizat persoana vătămată, în beneficiul altei clinici medicale private.
Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei.
VIDEO: NCN TV Cluj-Napoca
CITEȘTE ȘI…
VIDEO|Filmul accidentului din Tâncăbeşti. Totul despre cum a fost omorâtă o femeie de 35 de ani de șeful SRI Prahova
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro