Procurorii DIICOT Iași au făcut luni dimineață percheziții la Primăria Iași, dar și la domiciliul unor suspecți într-un dosar constituit în jurul unui teren scos din patrimoniul instituției.
De asemenea, edilul-șef al municipiului Iași, Mihai Chirica, a precizat că procedura nu a periclitat în niciun fel activitatea din sediul Primăriei.
„Documentele solicitate de către DIICOT Iaşi sunt ca urmare a unei sesizări pe care Municipiul Iaşi a făcut-o încă de la începutul acestui an. (…) Personal le-am dat tot concursul şi am cerut colegilor mei care gestionează acest tip de documentaţii să pună la dispoziţia achetatorilor toate documentele solicitate. Am încredere că verificările vor face lumină în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest caz, iar dacă s-au înregistrat încălcări ale legii cei vinovaţi trebuie să plătească”, a spus Mihai Chirica.
De asemenea, locuința fostului viceprimar Gabriel Harabagiu ar fi fost vizată de acțiunea anchetatorilor.
„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei. De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.
În total 23 de persoane vor fi duse la audieri la sediile DIICOT și BCCO Iași.
Conform unor surse, citate de Ziarul de Iași, luni dimineață ar fi fost în total 21 de descinderi ale procurorilor de la DIICOT și ale polițiștilor de la BCCO. Perchezițiile ar avea legătură cu un contract de asociere din 2005.
Descinderi au avut loc și la un imobil de pe Sărărie cumpărat de familia Asimionesei
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro