Conform presei locale, au fost ridicate documente de la serviciile de Arhivă, Urbanism și Registratură de la Primărie, fiind sigilate mai multe birouri din care au fost scoși angajații de procurori și jandarmi. 

Procurorii DNA au transmis într-un comunicat de presă că s-au efectuat trei percheziții domiciliare la trei locații situate pe raza județului Iași, una dintre ele fiind sediul unei instituții publice, restul domiciliile unor persoane fizice și sedii de firmă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2020, în legătură cu eliberarea unor documente privind autorizarea construcției, edificarea, tranzacționarea și intabularea unui imobil din municipiul Iași”, au precizat procurorii DNA.

Ziarul de Iași a scris că investigația procurorilor vizează un caz care a început în 2015. Atunci, compania SC Vixen SRL a obținut autorizarea de a împrejmui un teren din zona Moara de Vânt, unde va fi construit noul spital regional de urgențe, și să ridice acolo două locuințe individuale. Patru ani mai târziu, inspectori de la urbanism ai Primăriei Municipiului Iași au propus recepția lucrărilor făcute de firmă, chiar dacă la fața locului a fost ridicat un bloc de 18 apartamente în loc de cele două case avizate inițial.

Primăria anunță că ea a seiszat DNA

Într-un comunicat remis presei, Primăria Municipiului Iași susține că procurorii au descins în urma unor sesizări făcute chiar de către Municipalitate. Acestea ar fi fost trimise de primarul Mihai Chirica pe 7 martie 2022 către DNA, primăria menționând și faptul că a solicitat în instanță anularea autorizațiilor de construcție pentru clădirile respective.

„Este vorba de construirea unui imobil în zona Moara de Vânt în baza unei autorizații de construire emise în cursul anului 2015, completată printr-o autorizație din anul 2019, recepționat printr-un proces-verbal emis în anul 2019 și care a beneficiat de un certificat de atestare a edificării construcției emis în anul 2020. În urma unor verificări ale documentației făcute la începutul acestui an de către Direcția de Arhitectură și Urbanism – Serviciul Autorizare Construcții s-a constatat că autorizațiile vizau construirea a două locuințe individuale și repoziționarea imobilului, pe când certificatul de atestare a edificării se referă la o locuință colectivă”, au transmis cei de la Primăria Municipiului Iași.

Foto: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News