Fiica milionarului ucis, ridicată de anchetatori de la locuinţa sa

UPDATE 12:08 – Fiica omului de afaceri Ioan Crişan, ucis în atentatul cu bombă de la Arad din mai 2021, a fost ridicată de poliţişti, miercuri, de la locuinţa sa din cartierul Micălaca, urmând să fie dusă la sediul IPJ, apoi la Bucureşti, informează Agerpres.

Știrea inițială

Poliția Română a anunțat miercuri dimineață că face șapte percheziții în cazul asasinării omului de afaceri din Arad, într-un dosar în care se fac cercetări pentru omor de acum trei ani.

„În această dimineață, Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 7 percheziții domiciliare, în cauza intens mediatizată, privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin folosirea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad. Subliniem că, în cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice”, se arată în comunicatul Poliției Române, transmis presei, miercuri dimineață.

Anul trecut, în mai, procurorii au anunțat că au un cerc de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, în urma căruia a murit omul de afaceri Ioan Crișan.

Anchetatorii au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece erau informații că cetățeni străini care ar avea legătură cu atacul ar fi plecat spre aceste state.

Acum, potrivit unor surse din anchetă, ar fi vorba de cetățeni români.

Dosarul în cazul Ioan Crișan a fost preluat de PÎCCJ, având în vedere „complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor”

„Procurorii Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, în această dimineață, 7 percheziții domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu – zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave”, anunță, miercuri, Parchetul de pe lângă ICCJ.

Cine era Ioan Crișan

Asasinatul cu bombă din Arad a avut loc în urmă cu trei ani, când maşina omului de afaceri arădean Ioan Crişan a explodat, după ce pe ea a fost montat un dispozitiv exploziv.

Ioan Crișan a murit pe 29 mai 2021, în urma incendiului izbucnit după explozia mașinii, care a avut loc într-un supermarket.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Urmărește-ne pe Google News