Victimele erau recrutate prin metoda loverboy și erau obligate prin violență fizică să producă materiale video cu conţinut sexual explicit.

„Până în prezent au fost identificate 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Cluj sunt conduse, în vederea audierii, 31 de persoane”, a transmis DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2021, trei persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, în vederea comiterii infracţiunii de trafic de persoane. 

Cine este Vlad Obu

Surse judiciare citate de news.ro, spun că în centrul acestei grupări se află Vlad Obu. Pe numele real Vlad Cristian Obuzic, el are 30 de ani şi și-a câștigat renumele de „inimația fraților Tate” prin intermediul unui cont de Twitter prin care răspândea discursurile misogine ale celor doi britanici. În scurt timp, a devenit influencer şi model pentru mii de adolescenţi.

La fel ca fraţii Tate, Vlad Obu are şi el „academie de făcut bani”. Pentru 500 de dolari anual, îi învaţă pe băieţi „şcoala vieţii” şi dispreţul faţă de femei. Mai mult, după modelul britanicilor, fetele din anturajul lui au tatuat pe corp numele lui, iar într-un filmuleţ se laudă cu vânătăile de pe corpul iubitei lui.

Vlad Obu a fost implicat în multe scandaluri. A intrat în vizorul polițiștilor după ce s-a înregistrat când le cerea unor femei să-și omoare copiii, scrie Digi 24. S-a filmat apoi cum arunca obiecte de la balconul unui apartament din Mamaia, spre trecători, iar Poliția l-a reținut atunci, fiind ulterior condamnat la plata unei amenzi penale.

Cum acționa gruparea

Suspecții au creat un sistem prin care au recrutat mai multe persoane, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente de iubire, potrivit DIICOT.

Ulterior, victimele au fost obligate, inclusiv prin acte de violență, să producă materiale cu conținut sexual explicit pentru o platformă online dedicată adulților și/sau să producă materiale pornografice prin videochat. Banii astfel obținuți erau aproape integral luați de către suspecți.

De asemenea, în vederea fidelizării persoanelor vătămate și pentru a se asigura că acestea vor desfășura activitățile strict în beneficiul membrilor grupului, li s-a impus tatuarea numelui și/sau chipului membrului din grup care se ocupa de exploatarea sa.

La activităţi au participat procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

De asemenea, la această acțiune au participat și poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, precum şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

FOTO: DIICOT

Urmărește-ne pe Google News