UPDATE: Marius Dănuț Carașol a fost reținut de procurori și va fi prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă, a anunțat G4Media.
Trei percheziţii au loc marţi în Bucureşti şi Ilfov, la domiciliile fostului şef al Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol. Acesta este acuzat că a folosit documente false care atestau studii necesare angajării în companie, relatează Mediafax, care citează surse aproapite de anchetă.
Cercetările se fac pentru infracţiunile de înşelăciune şi uz de fals, constând în modul fraudulos de angajare în cadrul unei companii naţionale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcţiei în cauză.
Prejudiciul stabilit este de peste 460.000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În a doua jumătate a lunii septembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) s-a autosesizat în cazul fostului director de la Transelectrica, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer.
Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcţia de preşedinte al Directoratului companiei şi din funcţia de membru al Directoratului.
În locul său a venit Claudia Gina Anastase. noul preşedinte al Directoratului Transelectrica şi CEO al companiei, după revocarea lui Marius Dănuţ Caraşol din funcţii, a informat, la acel moment, compania.
Schimbările au fost făcute după ce Universitatea Politehnică Bucureşti a anunţat, într-un răspuns transmis Mediafax, că Marius Dănuţ Caraşol nu a finalizat studiile Facultăţii de Electrotehnică din cadrul instituţiei în condiţiile în care Caraşol preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituţii de învăţământ superior în perioada 1999-2005, obţinând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.
Prin intermediul aceluiaşi răspuns, Universitatea Politehnică din Bucureşti a confirmat faptul că preşedintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile.
„La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electronică.
Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, s-a precizat în răspunsul UPB.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro