Update 11:10 – Oficialii din Poliţia Română au anunţat, marţi, că toţi cei implicaţi în scandalul dintre cele două familii din Pantelimon au fost identificaţi și continuă acum indentificarea martorilor, potrivit News.ro.

Una dintre persoanele implicate a fost reţinută luni seara pentru tentativă de omor şi conducere fără permise și va fi prezentată Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.

„Această persoană a participat la conflictul de pe 21 septembrie în calitate de conducător auto, la volanul unui autoturism”, a declarat inspectorul-şef al IPJ Ilfov, chestor de poliţie Mădălina Moşoiu.

Potrivit acesteia, persoana respectivă este prezentată, marţi, Tribunalului Ilfov pentru dispunerea măsurii de arest preventiv.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a transmis că toate persoanele implicate în conflict au fost identificate.

„Toate persoanele de interes în cele două cauze, atât cea din Ilfov, cât şi cea din Capitală, au fost identificate. Aşadar, în continuare vom derula activităţi împreună cu Poliţia Capitalei şi IPJ Ilfov şi celelalte structuri implicate pentru a documenta, pentru a contura probatoriul în cele două cauze, pentru a fi dispuse măsuri legale, cu siguranţă, în perioada imediat următoare”, a transmis Drăgan.

Acesta a precizat că autorităţile lucrează în continuare pentru identificarea altor persoane, dar care au fost doar martori la incident.

„Toate persoanele de interes pentru cele două cauze au fost identificate. Mai sunt de identificat persoane care au participat, dacă îmi permiteţi să spun aşa, în calitate de martor al acestei audieri, este foarte important să fie aduse şi la evenimente (…) pentru a contura întregul fie al evenimentelor”, a mai spus Drăgan.


Știrea inițială

La descinderi participă polițiști din sectorul 2, sprijiniți de colegi din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, Poliţia Sectorului 3, Serviciul Acţiuni Speciale, Poliţiei Canine, împreună cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Conform anchetatorilor, în vederea administrării materialului probator, marți dimineaţă, poliţiştii Capitalei pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, „pentru depistarea persoanelor, precum şi a bunurilor de interes în cauză”.

Scandalul putea fi prevenit

Bătaia de stradă din Pantelimon a mobilizat peste patru sute de polițişti, jandarmi şi mascaţi. Trei indivizi sunt de negăsit la această oră. Cu trecerea zilelor, ies la suprafață mai multe detalii din cadrul evenimentelor.

Avocatul uneia dintre părțile implicate susține că bătaia din Pantelimon, care s-a extins până pe culoarele unui spital din zonă, putea fi prevenită. Înainte cu doar câteva zile de incidentul neplăcut, la poliție a fost înregistrată o plângere pentru amenințare. Plângerea a rămas în sertar, iar conflictul s-a transformat într-un măcel cu obiecte contondente.

Două clanuri din orașul Pantelimon, județul Ilfov, s-au bătut pe stradă cu bâte și furci, sâmbătă, 21 septembrie, provocându-și răni. Bătaia între rivali a continuat și în Spitalul Pantelimon din București, parterul fiind devastat, iar un monitor din camera de gardă a fost distrus de lovituri. Cadrele medicale și pacienții au scăpat doar cu sperieturi.

FOTO: Captură video

Urmărește-ne pe Google News