UPDATE 13 septembrie, ora 7:30. 11 persoane au fost reținute și urmează să fie prezentate în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. O a 12-a persoană este deja încarcerată într-un penitenciar, condamnată într-un alt dosar, și urmează să fie și ea prezentată în fața instanței de judecată.
În urma perchezițiilor de marți, polițiștii au ridicat peste 3.400.000 lei, peste 220.000 euro, peste 156.000 dolari, 23.980 lire sterline, 7.300 coroane norvegiene, 6 autoturisme si au simulat două seifuri.
UPDATE 20.50 | Polițiștii au efectuat în total 41 de percheziții la domiciliile și sediile unor societăți comerciale din domeniul schimbului valutar, fiind vizate două grupări infracționale formate din 22 de persoane, din Ilfov, București și Constanța. Suspecții sunt bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului valutar ilegal.
„În fapt, una dintre grupări efectua activități de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroești, județul Ilfov, schimbând in valuta, LEII obținuți, din activități de evaziune fiscală, de către administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex.
Prin alte pesoane implicate, banii astfel obținuți ( LEII ) erau transferați membrilor celeilalte grupări din municipiul Constanța, care dețin mai multe case de schimb valutar, unde erau schimbate din nou în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. Sumele de bani schimbate de comercianții amintiți erau trimise în Republica China, fiind folosite de diverse firme fantomă, si astfel săvârșită infracțiunea de spălare de bani”, informează Poliția Română, într-un comunicat. Aproximativ 130 de polițiști au luat la parte la aceste percheziții. Totodată, 17 persoane au fost duse la audieri.
„Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale- IGPR, Biroul de Operațiuni Speciale-DGPMB, Serviciul de Operațiuni Speciale – IPJ Constanța. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani”, se mai arată în comunicatul citat.
Din primele cercetări reiese că în această afacere erau implicate două grupări infracționale formate din cetățeni iranieni și români, precum și 10 societăți comerciale.
La audieri au fost aduse, marţi seară, 17 persoane.
Un italian este considerat erou după ce și-a salvat nepoata din inundații. A murit încercând să salveze restul familiei
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro