În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, echipamente informatice, evidențe personale și au fost conduse la audieri 5 persoane.

Mai mulți medici de familie din Brașov sunt suspectați că au pretins că au monitorizat zilnic pacienţi cu COVID. În realitate, medicii nu comunicau deloc cu aceştia ori i-au sunat doar la începutul bolii.

„În fapt, în cauză există bănuiala rezonabilă că, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulți medici de familie din județul Brașov ar fi solicitat și obținut sume de bani de la bugetul de stat, alocate finanțării serviciilor de monitorizare a pacienților infectați/suspectați cu virusul SARS-CoV-2, prin întocmirea fișelor de monitorizare telefonică zilnică aferente pacienților, prin consultație medicală la distanță”, a transmis Poliția Română.

Pentru fiecare pacient care se pretindea a fi monitorizat, medicul primea decontat de la buget 105 lei.

„În concret, cadrele medicale ar fi inserat date nereale în cuprinsul documentelor pe care le-ar fi transmis ulterior, în vederea decontării a 105 lei/pacient (pretinzând efectuarea unor monitorizări zilnice), în realitate necomunicând cu pacienții infectați cu COVID-19, ori comunicând doar în primele zile”, mai spune Poliția Română.

Urmărește-ne pe Google News