UPDATE – ora 13.40: Compania Naţională Poşta Română informează, prin intermediul unui comunicat, că și la această oră, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice IPJ Alba încă desfăşoară cercetări la oficiul poştal Sebeş.
În paralel, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor Poştei Române se confirmă sau nu.
În acest moment, nu există nicio informaţie cu privire la existenţa deschiderii vreunui dosar de cercetare penală.
La sfarşitul lunii mai, toţi angajaţii din structurile Poştei Române implicaţi în activităţile de prezentare, prelucrare, disitribuire şi verificare au primit adresa nr. 108/6068/31.05.2019, prin care au fost reinstruiţi cu privire la termenele de îndeplinire a actelor de procedură.
„Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi în care îşi îndeplineşte atribuţiile în conformitate cu fişa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu”, se arată în comunicat.
Conducerea Poştei Române precizează că susţine toate demersurile organelor de cercetare şi va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de autorităţile abilitate ale statului.
Poșta Română susține că în imaginile difuzate de mass-media apar saci cu trimiteri care nu reprezintă solduri nedistribuite către instanţe, aşa cum se lasă de înțeles, ci documente de arhivă care urmează a fi casate în termenul legal.
Au fost 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeș și 7 pe raza a cinci comune arondate municipiului Sebeș, efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba (IPJ), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, alături de agenți din Sebeș și Cugir.
Mai multe persoane au fost duse la sediul IPJ Alba pentru audieri, potrivit alba24.ro.
Persoanele suspecte în acest caz sunt bănuite că nu ar fi livrat destinatarilor corespondența expediată de instanțele de judecată. Mai mult, ei ar fi semnat, în fals, dovezile de livrare pe care le-ar fi expediat instanțelor.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, aceștia nu ar fi înmânat destinatarilor corespondența expediată de către instanțele de judecată din municipiul Alba Iulia și ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi și borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanțelor de judecată.
La începutul lunii martie, au fost percheziții la Poșta Română, în cazul unor colete trimise prin corespondenţă privind traficul cu tutun.
FOTO: Poliția Română
VIDEO: Alba24.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro