UPDATE ora 12.07: Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Ştiinţe Politice, va fi audiat azi la Parchet, în calitate de martor. Ora estimată la care acesta va fi audiat este ora 15:00.

UPDATE ora 09.15: Poliția Capitalei confirmă că polițiștii și procurorii fac trei percheziții, în Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

„Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secției 2 Poliție, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universități din Capitală, în această dimineață sunt puse în executare 3 mandate de percheziție, la trei adrese din municipiul București”, a transmis Poliția Capitalei.

Potrivit surselor Libertatea, perchezițiile au loc la sediul SNSPA și la alte două clădiri care aparțin instituției de învățământ, la următoarele adrese:

  • București, bulevardul Expoziției, nr. 30A, sector 1
  • ⁠București, strada Povernei, nr. 6, sector 1
  • ⁠București, strada Bacaloglu, nr. 2, sector 2

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei.

***

Știrea inițială: Percheziții au loc la sediul SNSPA, precum și la două locuințe din București. Ele sunt coordonate de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Poliția Capitalei a deschis o anchetă pentru infracțiunea de folosire a funcției în scop sexual, după ce Alfred Bulai, care a condus Departamentul de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost acuzat public de foste studente de hărțuire sexuală, caz dezvăluit de publicația de investigații Snoop.ro, luni, 29 iulie.

Audierile victimelor și martorilor la Parchet în acest dosar au demarat la începutul lunii august.

Studentele care au discutat cu Snoop au spus că profesorul le cerea să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat. 

După valul de acuzații, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a desfăcut contractul de muncă al profesorului Alfred Bulai.

„Am semnat (desfacerea contractului – n.r.) cu gândul la victimele știute și neștiute ale celui care, în loc să fie profesor, un mentor pentru tinerele generații, a ales să încalce principiile de bază ale oricărei comunități civilizate și să supună mai multe persoane unui tratament nedemn și abuziv”, a spus pe 6 august Pricopie.

Urmărește-ne pe Google News