Din primele informații, au fost confiscate telefoanele tuturor medicilor de la Secția de Terapie Intensivă pentru verificări suplimentare, deoarece procurorii caută noi dovezi împotriva celor două doctorițe, Maria Miron și Mirela Păiuș, după ce instanța a decis să le pună în libertate, ele fiind acuzate de omor.

În ordonanța de la procuror prin care polițiștii au ridicat toate telefoanele mobile ale medicilor de anestezie și terapie intensivă, scrie: „În cauză, se impune ridicarea telefoanelor mobile aflate în posesia….(n.r. – numele fiecărui doctor ATI), deoarece acestea pot servi ca probă în procesul penal“.

17 pacienți au murit suspect în primăvară la secția ATI de la Spitalul Pantelimon

Ancheta în acest caz a început în aprilie, în urma acuzațiilor făcute de o asistentă care a susținut că 20 de pacienți de la ATI au murit în perioada 4-7 aprilie din cauza administrării incorecte a unei substanțe, este vorba despre Noradrenalină. Spitalul a anunțat apoi că în intervalul indicat au murit 17 pacienţi.

Corpul de Control al ministrului sănătății și comisia spitalului au făcut anchete separate, dar au anunțat că pacienții au fost tratați corect.

Pe 8 august, doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă. Ele au fost acuzate de procurorii Parchetului Tribunalului București că au provocat moartea unui pacient de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de Noradrenalină, acesta intrând în stop cardio-respirator.

Maria Miron, poreclită „Doamna cu coasa”, şi Mirela Păiuş au fost eliberate pe 20 august, prin decizia Curții de Apel București, fără să existe nicio măsură restrictivă în cazul celor două. Imediat după eliberarea din arest, ambele doctorițe au intrat în concediu de odihnă.

Urmărește-ne pe Google News