În urma perchezițiilor, au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane mobile și parfumuri, mai multe mașini și o armă de foc ilegală.

Potrivit anchetatorilor europeni, din 2017, grupul infracțional a vândut parfumuri și produse electronice prin diverse site-uri. „Potrivit anchetei, grupul a cumpărat bunurile cu o cotă de TVA de 0% și le-a vândut cu TVA, în medie, cu o cotă de 20%. Cu toate acestea, grupul nu a plătit TVA către organele fiscale”, se arată în comunicatul EPPO.

Potrivit probelor, întreaga operațiune a fost derulată dintr-un birou din Olanda. Se crede că grupul a folosit companii și companii fantomă din Olanda, Belgia, Estonia și Polonia și conturi bancare în Germania, Marea Britanie, Finlanda, Lituania și Bulgaria.

Sub autoritatea EPPO, Serviciul de Informații și Investigații Fiscale (FIOD) din Olanda este responsabil de anchetă, efectuând percheziții în cinci locații și într-un birou și intervievând cinci suspecți.

„FIOD a pus sechestru pe conturile bancare ale suspecților, în vederea recuperării prejudiciilor aduse bugetului național și al UE. Au fost sechestrate și conturi bancare din Lituania”, a mai informat Parchetul condus de Laura Kovesi.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Parchetul European, condus de Kovesi, și-a început activitatea pe 1 iunie 2021, după mai multe luni de întârziere. EPPO este o instituţie independentă, cu sediul la Luxemburg, însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, precum corupţia sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Pe scurt, misiunea EPPO este combaterea fraudei împotriva finanțelor Uniunii Europene.

 
 

Urmărește-ne pe Google News