UPDATE ora 20:30. 15 trenuri de călători erau oprite la ora 20.00 în gările de pe Valea Prahovei – Azuga, Bușteni, Sinaia, Valea Largă, Comarnic, Câmpina, Florești Prahova, Buda – din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza.
Începând cu ora 17.15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o Celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situației legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. Coordonarea Celulei de criză este asigurată de Secretarul de Stat, Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: Secretarul de Stat pe domeniul rutier Florin Biban și directorii generali ai Companiilor Feroviare – CFR Infrastructura, CFR Calatori, CFR Marfa si AGIFER. La fața locului sunt mobilizați reprezentanții serviciilor de siguranță a circulației de la toate companiile implicate. După finalizarea operațiunilor din zona Haltei Breaza, Ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete.
UPDATE ora 19:30. În acest moment, 6 trenuri de călători sunt afectate de incident: 1 internațional, 4 InterRegio și 1 Regio. La fața locului intervin peste 70 de pompieri, pentru stingerea incendiului. În sprijinul acestora a fost dislocat și un echipaj de salvatori, cu o autospecială de stingere din cadrul ISU Brașov. De asemenea, s-a luat decizia ca mai multe mijloace de transport să fie deplasate la fața locului, pentru a prelua persoanele evacuate din zonă și a le conduce în spații puse la dispoziție de către autoritățile locale. Astfel, vor fi utilizate următoarele mijloace:
– ISU Bucuresti-Ilfov: 2 microbuze, un autocar si o autospeciala pentru transport personal si victime multiple
– ISU Brasov: un microbuz
– ISU Dambovita: un microbuz
– IGSU: 2 microbuze
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că pompierii acționează pentru răcirea vagonului.
Potrivit sursei citate, procedura are rolul de a reduce riscul unei explozii.
Circulația în gara Breaza Nord, județul Prahova, este întreruptă în urma incidentului.
La această oră, autoritățile au luat decizia evacuării populației pe o rază de 800 de metri. De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, iar șase autospeciale de stingere acționează în zonă la ora transmiterii acestei informații.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au confirmat că în zonă există pericolul producerii unei explozii.
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că au fost sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă care transporta azotat de amoniu de la Târgu Mureș la Ploiești Triaj.
La această oră, trenul este oprit între stațiile Comarnic și Câmpina pentru intervenția angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a reprezentanților firmei pentru care se efectua transportul.
Din motive de siguranță, traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot tronsonul Câmpina-Comarnic.
La ora transmiterii acestei informații, patru trenuri de călători staționează temporar în gară Comarnic, Câmpina și Breaza.
De asemenea, la această oră, s-a întrunit Comandamentul de urgență la MAI.
La locul incidentului intervin 55 de pompieri, fiind chemați și jandarmi.
În total, din zona respectivă au fost evacuiate 42 de persoane.
În urmă cu 13 ani, în dimineața de 24 mai 2004, un camion încărcat cu peste 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat pe marginea drumului la Mihăilești, în județul Buzău. În urma catastrofei de la Mihăilești, 18 oameni au murit, iar 13 au fost grav răniţi, unii fiind mutilaţi pe viaţă.
Citește și: EXCLUSIV. Opt comisari europeni în nici două luni. De ce ,,descind” oficialii U.E. în România
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro