Protezele din silicon cu aspect texturat sunt extrem de populare, mai ales în Europa şi în Australia, şi, conform celor mai recente studii, câteva mii de femei de pe aceste continente au dezvoltat un nou tip de cancer, limfom anaplastic cu celulă mare T (pe scurt – ALCL).
Se pare că la originea acestuia ar sta chiar acel înveliş care creează un mediu excelent de multiplicare a bacteriilor ce favorizează instalarea cancerului.
Profesorul Anand Deva, care a coordonat studiul realizat la Universitatea australiană Macquarie, a declarat că Marea Britanie, Franţa şi Australia, unde 99% dintre femei şi-au pus astfel de proteze texturate, trebuie să se aştepte la o creştere a numărului cazurilor de limfom anaplastic cu celulă mare T.
Învelişul neted ar fi mai sofisticat
Dana Miricioiu (foto), doctor estetician din România, susţine că acest studiu este doar o strategie de marketing care doreşte un nou tip de implant cu înveliş neted.
“Riscul ca femeile care au implant mamar cu înveliş texturat de a dezvolta cancer mamar este egal cu acela al femeilor care nu au operaţie de mărire a sânilor. Implanturile texturate au fost omologate de FDA (Food and Drug Administration), astfel că ele au fost testate şi garantate. Părerea mea e că acest studiu din Australia este comandat pentru a promova noul tip de înveliş neted, care e mai sofisticat”, ne-a declarat medicul estetician.

 
 

Urmărește-ne pe Google News