UPDATE ora 17.00. Atacatorul era un tânăr de 18 ani din Austria, după cum a confirmat poliția. Potrivit Der Spiegel, tânărul era în atenția autorităților fiind bănuit că este atras e grupările islamiste.

UPDATE ora 12.40. Ministrul de Interne din landul Bavaria, Joachim Herrmann, a confirmat că atacatorul a tras o serie de focuri de armă. Făptașul a murit din cauza rănilor grave.

Știrea inițială: Ofițerii de poliție au văzut un „bărbat care purta o armă de foc”, iar persoana a fost „lovită și rănită”, a precizat poliția bavareză.

Zeci de agenți se află la faţa locului şi fac cercetări. Circulația a fost restricționată, iar zona este survolată de un elicopter.

„Nu există indicii despre alți suspecți”, a mai informat poliția locală.

Consulatul General al Israelului din München este situat în zona sensului giratoriu Karolinenplatz, iar alături se află un muzeu specializat în epoca nazistă, NS-DokumentationsZentrum.

Nu este clar dacă există vreo legătură între aceste obiective și operațiunea de securitate. Însă presa germană scrie că suspectul ar fi deschis focul în fața Centrului de Documentare, iar ofițerii ar fi răspuns.

Incidentul are loc la 52 de ani de la atacul din satul olimpic, la JO 1972, când teroriștii palestinieni au ucis 11 sportivi israelieni.

Diplomații și angajații consulatului israelian din apropiere nu erau în clădire, deoarece participau la o acțiune de comemorare a victimelor.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Pe 28 august, Ahmad Mansour, 48 de ani, cercetător în domeniul extremismului, a avertizat, la postul public ZDF, că există riscul unui „val uriaș de teroare” în Germania. Țara se află în stare de alertă după ce 3 oameni au fost uciși, iar alți 8 răniți, în atacul cu cuțitul comis, pe 25 august, de un sirian la festivalul de la Solingen.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News