Cei șapte au fost reținuți luni pentru „promovarea devianței sexuale”, dar nu au fost încă acuzați în mod oficial. Procurorii au deschis o investigație după ce imaginile de la concertul formației libaneze Mashrou Leila – al cărei cântăreț principal este homosexual declarat- au devenit virale.

Homosexualitatea nu este explicit condamnată în legislația egipteană, dar autoritățile arestează în mod obișnuit persoane suspectate de a se angaja în comportamente homosexuale consensuale, sub acuzații de „imoralitate” sau „blasfemie”.

Grupul de avocați „Solidaritatea cu Egiptul LGBTQ +” a declarat, la sfârșitul anului trecut, că a înregistrat, începând cu anul 2013, 114 de investigații penale care implică 274 de persoane lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale.

Ridicarea steagului curcubeului în timpul concertului a fost un gest rar văzut în țara musulmană conservatoare.

Luni, agenția de știri de stat a raportat că procurorul Nabil Sadek a cerut ca Procuratura să deschidă o investigație după ce mai mulți politicieni și instituții de presă au condamnat imaginile apărute pe rețelele de socializare.


Citește și: VIDEO. O provocare pentru o echipă formată din bărbați! Românii au realizat vesta antiglonț cu forme, pentru femeile din armată


 

Urmărește-ne pe Google News