UPDATE ora 20.50: Femeia care a căzut într-un canal de la o înălțime de 6 metri și a suferit fracturi la picioare a fost coborâtă de pe munte, pe targă, după aproximativ 5 ore, a transmis Jandarmeria Română.

„O femeie, aflată pe traseul montan Valea lui Stan împreună cu soțul și copilul, a căzut de la o înălțime de aproximativ 6 metri. Din fericire, în urma căzăturii, aceasta era conștientă, însă a suferit mai multe fracturi de membre”, se arată în comunicat.

UPDATE ora 20.44: În total, 76 de turişti au fost coborâţi dinspre Vârful Moldoveanu, potrivit prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu. Doi dintre turiştii evacuaţi sunt polonezi, a relatat news.ro. 

La acţiunea de evacuare au participat reprezentanţi ai mai multor instituţii: Salvamont Argeş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Jandarmeria Argeş, acţiunea durând peste 12 ore.

UPDATE ora 19.50: Alţi 33 de turişti au fost evacuaţi de pe munte și au fost duși la gara din Curtea de Argeș. Până acum, numărul celor evacuați a ajuns la 50, iar o femeie a necesitat îngrijiri medicale după ce a căzut într-un canal.

„Totodată, a existat şi o situaţie, în zona traseului Valea lui Stan, în care o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 39 de ani, în urma acordării primului ajutor calificat, a fost transportată la spital de către echipajul SMURD. Victima prezenta suspiciune de fractură la membrul superior stâng, zona cotului şi la membrul inferior stâng, zona gleznei, în urma căderii într-un canal”, a transmis ISU Argeș.

***

Știrea inițială: Deocamdată, au fost recuperate 17 persoane, a relatat Agerpres.

„Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt la 5 kilometri în amonte de confluenţa cu Zarna! Vă rugăm să renunţaţi la toate planurile de acces spre Moldoveanu”, a transmis inițial Salvamont Argeş.

Ulterior, salvatorii au anunțat că în comuna Nucşoara, Stâna lui Burnei, Vârful Moldoveanu, mai multe persoane au rămas blocate. „În zona respectivă s-au rupt copaci şi un drum forestier s-a surpat pe o distanţă mai mare”, au precizat pompierii de la ISU Argeș.

Duminică la amiază, autorităţile au început evacuarea turiştilor blocaţi. Primele 17 persoane au fost coborâte, iar din primele informații nimeni nu a fost rănit și nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor medicale.

„Acţiunea în desfăşurare din zona de acces spre Vârful Moldoveanu a făcut posibilă coborârea, fără probleme, a mai multor persoane, fie care erau campate, fie care au mers pe traseu spre vârf. 17 persoane au fost preluate de un microbuz al Inspectoratului pentru Situaţii de Argeş şi sunt transportate la Curtea de Argeş. După care microbuzul va reveni în zonă pentru un nou transport de persoane”, a transmis prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

Salvamontiştii din Argeş au anunţat de dimineață că drumul spre Stâna lui Burnei şi spre Vârful Moldoveanu a fost rupt și le-au cerut turiștilor să nu mai meargă acolo. Același lucru l-au făcut și jandarmii.

Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România (2.544 de metri), este un punct de atracţie pentru un număr foarte mare de turişti. 

Urmărește-ne pe Google News