La sfârșitul lunii august a anului trecut, Consiliul General al Primăriei Municipiului  București a aprobat acordarea unui stimulent de 500 de lei pe lună pentru persoanele adulte cu handicap. O veste excelentă pentru niște oameni bolnavi, pentru care fiecare leu contează în lupta pentru existență, dar și pentru plata medicamentelor de care sunt dependenți. Pentru ca dosarul să fie aprobat, printre celelalte documente obligatorii – cerere tip, dovada încadrării în grad de handicap și copie de pe cartea de identitate -, autoritățile au cerut și un extras de cont care să fie, obligatoriu, pe numele titularului care urmează să beneficieze de ajutorul aprobat de primărie.

Termenul avansat de autoritățile locale a fost depășit, iar banii nu au intrat în conturi

Conturile bancare au fost făcute, extrasele de cont au fost anexate la dosare ca dovadă supremă,  însă banii nu au ajuns pe carduri, așa cum reprezentanții Direcției de Asistență Socială au promis. ”Cei care au depus dosarele în decembrie și ianuarie, vor primi banii cel mai târziu la sfârșitul lunii februarie”, a fost promisiunea făcută de reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Municipiului București celor îndreptățiți să beneficieze de stimulentul de 500 de lei.

Planul „machiavelic” aplicat de un mecanic auto pentru a domina o femeie. Victima: „Mă duc şi mă omor, sincer, că nu mai pot”
Recomandări
Planul „machiavelic” aplicat de un mecanic auto pentru a domina o femeie. Victima: „Mă duc şi mă omor, sincer, că nu mai pot”

Termenul avansat de autoritățile locale a trecut, banii nu au intrat în conturi, iar oamenii s-au trezit datori la bănci. Cum s-a ajuns în situația ca oamenii, în loc să primească dreptul promis de primărie, să  ajungă acum datori fără să fi făcut vreun împrumut?

1. prima chitanta fara comision –Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Sumele înregistrate cu ”minus” reprezintă comisioane de administrare a conturilor și trebuie plătite

”Sumele înregistrate cu ”minus” reprezintă comisioanele pe care băncile le percep pentru administrarea conturilor. Cum nu există nicio sumă virată în respectivul cont, apare o sumă cu minus. Adică vorbim de o datorie pe care titularul cardului va trebui să o plătescă. Ori vine personal la bancă, ori își virează banii în cont, ori suma cu care este dator i se va retrage automat dacă vor apărea niște bani în contul respectiv”, ne-au explicat reprezentanți ai unei bănci.

”Au fost achitate sumele pentru 28.400 de persoane, urmând să se mai efectueze plăți pentru 5.000 de persoane”

Pentru a afla cum s-a ajuns în situație cauzată de neplata la data stabilită a stimulentului financiar de 500 de lei către persoanele încadrate în grad de handicap, am trimis la Primăria Capitalei următoarele întrebări: ”De ce nu s-au virat banii odată cu pensia, la domiciliu, cum ar fi fost logic?” ”De ce obligatoriu într-un cont?” ”De ce sumele nu au fost virate în conturile oamenilor la data promisă, generându-se astfel dobânzi negative ce vor trebui achitate?”

Cea mai dură critică a taxelor vamale anunțate de Trump: „Ziua ruinei! În materie de economie, afirmațiile lui Trump sunt o prostie totală”
Recomandări
Cea mai dură critică a taxelor vamale anunțate de Trump: „Ziua ruinei! În materie de economie, afirmațiile lui Trump sunt o prostie totală”

”Primaria Municipiului București acordă, în baza HCGMB nr. 330/2018, un stimulent în valoare de 500 lei lunar, persoanelor adulte cu handicap domiciliate în București și cu certificat emis de către DGASPC de sector. Pentru a beneficia de stimulent, a fost solicitată, pe pagina de internet a DGASMB, www.dgas.ro<https://www.dgas.ro

La depunere (începând cu data de 13 noiembrie 2017) s-a precizat clar că plațile vor fi făcute începând cu data de 28 februarie 2018, retroactiv pentru trei luni (noiembrie, decembrie, ianuarie), urmând ca după prima plată, plățile lunare să se efectueze în ultima zi lucrătoare a fiecărei luni pentru luna anterioară, conform legii.  La data de 26 februarie 2018, au fost virate primele sume către beneficiari, lucru anunțat și pe pagina de facebook a DGASMB, plățile continuând și în prezent, pentru toate sectoarele. Precizăm că plățile se fac în ordinea prelucrării cererilor depuse și alfabetic la plată. Până astăzi, 8 martie, au fost achitate sumele pentru 28.400 de persoane, urmând să se mai efectueze plăți pentru încă aproximativ 5.000 de persoane eligibile (fără datorii la bugetul local). Inclusiv în sectoarele 4 și 6 se fac aceste plăți. Plățile se pot face doar prin virament bancar, în condițiile hotărârii CGMB enunțate mai sus, având în vedere faptul că trăim în cel mai dezvoltat oraș din țară, cu acces la instrumente de plată bancare. Aceste stimulente nu se „pot vira odată cu pensia”, având în vedere că sursa lor de finanțare este complet ădiferita: buget de stat (pensii) și buget local (stimulente)”, se arată în comunicatul Primariei Capitalei pe această temă.

Dezmăț financiar al partidelor. Cheltuieli de 68,4 milioane de lei, subvenții de doar 42,31 de milioane de lei. Unde s-au dus cei mai mulți bani
Recomandări
Dezmăț financiar al partidelor. Cheltuieli de 68,4 milioane de lei, subvenții de doar 42,31 de milioane de lei. Unde s-au dus cei mai mulți bani


Citește și:

VIDEO/ Stresul examenelor cauzează erupții foarte puternice pe corp. Aproape jumătate dintre bolile pielii sunt agravate de stres

 
 

Istorii electorale

Google News Urmărește-ne pe Google News