Oamenii legi i-au reținut pe toți cei costumați de Halloween în centrul financiar al Chinei și i-au dus într-o clădire administrativă, unde i-a pus să se demacheze și să-și „revizuiască” ținutele. Apoi, după ce li s-au luat amprentele, au fost eliberați.

Totodată, autoritățile locale au instalat bariere pentru a preveni repetarea mulțimilor de la sărbătoarea de anul trecut.

„Purtam pălării și urechi de pisică și ne spuneau „„nu poți face asta anul acesta, decât dacă mergi la Disneyland” sau așa ceva”, a spus o studentă de 22 de ani, care nu și-a dat numele.

A fost dusă în clădire și pusă să se demachieze. Procesul a durat o jumătate de oră, a precizat tânăra, din cauza „cozii” de oameni reținuți de autorități.

Un agent de securitate a confirmat că în acest an nu sunt permise costumele de Halloween. Asta după ce, anul trecut, unii au purtat costume care ironizau politica „zero-Covid” a guvernului, dar și personalități din istoria Chinei.

O femeie a declarat că și-a cumpărat o „pelerina de vrăjitoare” pentru Halloween, dar nu s-a simțit în stare să o poarte din cauza represiunii.

Polițiștii au dus trei femei în costume de epocă în clădirea administrativă, pe care ulterior le-au eliberat.

Un reprezentant al Biroului de Informații din Shanghai a declarat că „activitățile festivalului nu trebuie să afecteze ordinea publică”, apoi a adăugat că au existat activități legate de Halloween la Disneyland și Happy Valley, un alt parc tematic din apropiere.

Potrivit agenţiilor de presă, oficialii comunişti chinezi sunt iritaţi de faptul că tinerii se folosesc de această sărbătoare de inspiraţie occidentală pentru a ironiza politica puterii de la Beijing.

Urmărește-ne pe Google News